AcasăNewsMelescanu: "Imi asum decizia de a accepta sefia SIE, este o decizie...

Melescanu: „Imi asum decizia de a accepta sefia SIE, este o decizie a mea!”

Senatorul Teodor Melescanu a declarat, marti, inainte de a fi audiat de comisiile reunite pentru controlul activitatii SIE, ca isi asuma decizia de a accepta sefia Serviciului, la propunerea presedintelui Traian Basescu, el precizand ca nu s-a consultat cu persoane din PNL, iar decizia ii apartine.

„Consider ca aceasta practica instituita de a numi la serviciile de informatii din Romania persoane care provin nu din majoritate, ci din opozitie, este o buna practica democratica. Am considerat ca ar fi pacat sa fie intrerupta aceasta practica din cauza crizei parlamentare, asa ca mi-am asumat-o. E o decizie a mea”, a spus Melescanu.

Teodor Melescanu, propus pentru functia de director SIE, a fost audiat de Comisiile de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului, impreuna cu Comisia parlamentara speciala de supraveghere a activitatii SIE.

Senatorul Teodor Melescanu a anuntat luni ca a acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu de numire la sefia SIE si a precizat ca s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nominalizarea la sefia SIE este „o afacere” intre Traian Basescu si Teodor Melescanu si a anuntat ca, la prima sedinta a CNEx, va cere excluderea din partid a senatorului. Antonescu a spus ca Melescanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa functia de director al SIE.

 

author avatar
Ciprian Purice
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger