AcasăNewsMeleșcanu, declarație de război liderului său din ALDE, Tăriceanu, în Senat

Meleșcanu, declarație de război liderului său din ALDE, Tăriceanu, în Senat

Senatorul ALDE, Teodor Meleșcanu, propus de Partidul Social Democrat (PSD) pentru șefia Senatului a făcut un gest controversat în plenul Senatului.

Meleșcanu a intrat în Senat singur și s-a dus direct în băncile alocate senatorilor PSD. În mod normal, Meleșcanu stătea alături de Călin Popescu Tăriceanu, pe locurile ALDE.

Gestul lui Meleșcanu poate fi interpretat drept un semnal că acesta va pleca din ALDE și va trece la PSD. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în cazul în care Meleșcanu nu renunță la candidatura pentru șefia Senatului, cu susținerea PSD, atunci va fi exclus din ALDE. Dacă Meleșcanu va fi exclus, atunci grupul ALDE se va desființa pentru că nu va mai avea numărul minim de 7 senatori aleși pe aceeași listă.

După ce Tăriceanu a anunțat excluderea din ALDE a celor care acceptă funcții fără aprobarea partidului: „Decizia de astăzi nu are efecte retroactive, eu am informat de ieri că am acceptat propunerea”„Este o decizia care, după părerea mea, nu are o bază juridică suficientă, pentru că potrivit Statutului corpului senatorilor și deputaților se prevede că orice parlamentar are dreptul să candideze la orice funcție și să fie ales. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Al doilea element este că adoptarea acestei decizii astăzi nu are efecte retroactive, eu am informat de ieri că am acceptat invitația respectivă. Din punctul meu de vedere, nu poate să aibă nici un fel de urmare juridică serioasă. E o invitație pe care am acceptat-o și eu îmi țin cuvântul întotdeauna. Eu sper că înțelepciunea va prevala până la urmă”, a declarat Teodor Meleșcanu.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
773 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger