AcasăNewsMelescanu, asteptat marti la Cotroceni

Melescanu, asteptat marti la Cotroceni

La cateva zile de cand a mers la Parlament, pentru a da explicatii in fata Comisiei pentru politica externa a Camerei in privinta intentiei de mutare a ambasadei Romaniei in Ierusalim, Teodor Melescanu este asteptat cu lamuriri si la Presedintie.

Din cate s-a anuntat de la Cotroceni, intrevederea cu ministrul de Externe figureaza pe agenda publica a sefului statului din ziua de marti, incepand cu ora 11.

De altfel, recent, aflat la Blaj, in momentul in care a fost intrebat in legatura cu subiectul amintit, raspunsul dat de presedinte a fost unul fata echivoc. „Deci, acum despre cea mai recenta speta cu declaratia, care a fost pregatita de Serviciul de Actiune Externa al Uniunii Europene, o sa il chem pe ministrul de Externe ca sa-mi explice ce si cum s-a discutat si care a fost motivatia pentru masura care s-a luat. Iar in privinta mutarii ambasadei, nu s-a facut absolut niciun pas, in nicio directie. Ambasada nu poate fi mutata fara acordul meu, punct. Indiferent cine, ce spune”, declara sambata Klaus Iohannis.

Anterior, intrebat daca a fost consultat in privinta blocarii de catre Romania a declaratiei Uniunii Europene privind mutarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, Iohannis a spus negativ. „Iata, un nou exemplu cum PSD guverneaza foarte prost. Ei s-au folosit, acesti pesedisti, s-au folosit de lipsa unei claritati in legislatia in vigoare si au blocat un document la nivel european fara sa se consulte cu presedintele”.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger