AcasăNewsMelescanu, afara!

Melescanu, afara!

Ministerul de Externe, pensionat anticipat de septuagenarulTeodor Melescanu

Ministrului nostru de Externe, pensionarul Teodor Melescanu, a avut nevoie de aproape trei zile pentru a putea fasai o reactie rasuflata fata de vandalizarea Ambasadei Romaniei de la Budapesta.

Ministerul de Externe pensionat anticipat de septuagenarulTeodor Melescanu

Faptele se stiu inca de sambata, cand romanii au aflat – de pe un cont de Facebook! – ca o gasca de huligani maghiari, membri ai miscarii iredentiste ”64 de comitate”, a acoperit stema tarii noastre, aflate pe gardul Ambasadei, cu steagul asa zisului ”Tinut Secuiesc”. Un demers jegos, caracteristic extremistilor maghiari, dar care nu l-a deranjat pe ministrul Melescanu suficient de tare cat sa-si strice week-end-ul. Asta desi practica diplomatica impunea chemarea imediata a ambasadorul nostru in tara (asta daca tara se respecta) si convocarea concomitenta la MAE a ambasadorului Ungariei la Bucuresti. Flegma aruncata pe obrazul tuturor romanilor (apropo, inclusiv pe obrajorii oricat cat de grosi ai maghiarilor care au cetatenie romana) nu a afectat insa si epiderma diplomatului Melescanu, care si-a urnit distinsa fiinta de abia luni, zi in care MAE a catadicsit in sfarsit sa condamne incidentul printr-un comunicat. Un incident pe care nu MAE l-a anuntat, desi mai mult ca sigur informarea a venit pe loc, conform regulilor, pe canalele diplomatice. Noroc cu internetul, iar data fiind eficienta mediului on-line poate ca n-ar fi rau sa trecem la o guvernare virtuala pe de-a intregul. Am scapa si PSD-ul de probleme pentru viitorii doi ani.

Cotroceniul doarme si el in papusoi

Dar sa revenim la adormitul nostru ministru de Externe, care a facut-o si mai lata declarand, la un post TV, ca de fapt Ambasada noastra nici macar nu a fost vandalizata din moment ce ”functionalitatea si securitatea nu i-au fost afectate”. Iar cum stema este afisata in exterior, pe gardul Ambasadei, maimutoii extremisti care si-au batut joc de insemnele Romaniei s-au aflat pe spatiul public, deci ministrul nostru de Externe nu prea intelege cum ar fi putut fi evitat ”inacceptabilul” gest. In schimb, exista in mod cert o reteta de evitare a unor viitoare magarii: Melescanu sa-si ia talpasita urgent de la MAE si sa vina in loc un ministru valabil, capabil sa explice Budapestei ca e obligata sa protejeze Ambasada Romaniei zi si noapte, chiar daca in istorie a existat si un Trianon. Daca MAE a vorbit tarziu si prost, Cotroceniul – a doua institutie responsabila cu politica externa si imaginea Romaniei in lume, tace. Nu intelept ci malc si asta in timp ce Romania se sterge de scuipatii aruncati de extremistii maghiari cu evidenta complicitate a Budapestei. Sa ne traiasca presedintele si ministrul de Externe!

author avatar
Simona Badulescu
691 afisari

1 COMENTARIU

  1. Incopetent si senil acest domn Meescanu. El nu avea ce sa mai caute in fruntea Ministerului de Externe al Romaniei de mai multa vreme. Cat priveste pe domn Werner acesta nu este roman si nu-l doare nici in cot de Romania. Afara cu amandoi din functiile pe care le detin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger