AcasăNewsMelania Trump salta turismul in Slovenia

Melania Trump salta turismul in Slovenia

Numarul turistilor americani care au vizitat tara natala a viitoarei First Lady a inregistrat anul trecut cresteri nebanuite, din ianuarie pana-n octombrie, chiar inaintea alegerii lui Donald.

Chiar daca a parasit Slovenia de mult, Melania a devenit o mandrie nationala iar autoritatile estimeaza beneficii turistice importante odata cu sosirea Melaniei la Casa Alba. Mult timp o localitate anonima, Sevnica, unde a crescut Melania Knavs, a devenit o prezenta constanta pe hartile pliantelor turistice.

Tartă şi burger demne de Casa Albă

”Interesul mondial pentru Sevnica a crescut gratie Melaniei, mai ales dupa ce sotul ei si-a anuntat candidatura”, a declarat Livija Kovac Konstantinovic de la Oficiul Sloven de Turism. Fara a astepta rezultatele prezidentialelor americane, turistii de peste ocean au dat navala iar numarul lor a crescut cu peste 11% in perioada ianuarie-octombrie. In 2016, peste 80.000 de americani au vizitat Slovenia, contra 74.000 in 2015. Iar pentru aceasta tara cu doar 2 milioane de locuitori, viitorul turistic suna si mai bine. Dincolo de scoala pe care a frecventat-o si imobilul unde a trait actuala doamna Trump, agentiile de turism propun si un tur la Ljubljana, unde Melania si-a inceput cariera de fotomodel,  dar si la Milano, in Italia vecina, unde a fost manechin.

Papucii costă 50 de euro

La Sevnica, patiseria din centrul orasului ofera prajitura cu ciocolata ”Melania” iar alte restaurante ofera meniul ”Melania”. Iar fabricantul de incaltaminte Kopitana Sevnica a creat un model de papuci de casa imblaniti ”Casa Alba”, editie limitata, 50 de euro perechea. Evident, prima pereche i-a fost oferita Melaniei. Avalansa produselor cu imaginea Melaniei s-a pornit astfel incat cuplul prezidential a sesizat un cabinet de avocatura sloven pentru a preveni orice exploatare comerciala neautorizata. Piteria Rondo, care a lansat un ”burger Trump” a fost nevoita sa redenumeasca produsul ”burger prezidential”, decorat cu un mic drapel american. Insa Oficiul Sloven de Turism si-a multiplicat campania la targurile de turism americane iar pentru acest are in vedere ”o campanie pe Internet fara precedent pe piata americana”.

author avatar
Tudor Borcea
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger