AcasăNewsMeir Dagan, fostul sef al Mossad, apara Iranul

Meir Dagan, fostul sef al Mossad, apara Iranul

Meir Dagan, un as al „loviturilor preventive”, este impotriva atacarii Iranului

Cine a mai auzit asa ceva? Cand toti oficialii trecuti si prezenti ai Israelului sunt chititi pe atacarea preventiva a Iranului, Meir Dagan declara public: „E cea mai proasta idee!”.

Meir Dagan, un as al „loviturilor preventive”, este impotriva atacarii Iranului

Intr-un interviu la populara emisiune „60 de minute” de pe CBC, Meir Dagan face praf strategia preventiva a Israelului in privinta Iranului.

„Baioneta”, seful loviturilor „preventive”

In trecut, doar premierul Israelului stia cum arata si cum il cheama pe seful Mossad. Generalul Meir Dagan face parte dintre sefii care, in ciuda „deschiderii”, nu s-a vanturat in vazul public. Avea si de ce. Era supranumit „Baioneta”, fiind adus la sefia Mossad de catre fostul premier Ariel Sharon, pentru a relua misiunile escadroanelor Kidon („Baioneta”), de anihilare a inamicilor pe unde se aflau ei. Mossadul numea aceste misiuni „lovituri preventive” si Meir Dagan era maestrul lor! Cu atat mai ciudata iesirea lui acum prin care critica un „atac preventiv” impotriva Iranului.

Iranienii, asi in negocieri

Dagan sustine ca „Iranul are un regim foarte rational si chiar presedintele Mahmoud Ahmadinejad este rational in ambitiile sale nucleare”. S-ar putea spune ca stie ce vorbeste,  pentru ca, opt ani, programul nuclear al Iranului a fost obiectivul principal al Mossad, pe care l-a boicotat prin toate mijloacele. De aceea, Dagan sustine ca Iranul ar mai avea trei ani pana sa obtina arme nucleare. Iar pana atunci, se pote negocia. „Iranienii sunt excelenti negociatori”, sustine Dagan. „Ei sunt inventatorii culturii de bazar si sunt asi in arta negocierii.” E bine cand dusmanii se respecta!

author avatar
Adina Mutar
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger