AcasăNewsMegastructura ASF va deveni stapana pe o piata de 25 de miliarde...

Megastructura ASF va deveni stapana pe o piata de 25 de miliarde de euro

Autoritatea de Supraveghere Financiara, Big Brother-ul care urma sa preia in aceasta luna atributiile a trei mari institutii de asigurari, valori mobiliare si pensii, se va infiinta dupa Pasti.

Guvernul a amanat prin ordonanta de urgenta infiintarea ASF

Premierul Victor Ponta anunta pe 18 decembrie 2012 ca va desfiinta Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP). In locul acestor institutii trebuia infiintata o mega-structura, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care urma sa-si inceapa activitatea pe 15 martie 2013.

In urma nelinistii provocate pe piata de capital si in randul organismelor financiare internationale, guvernul a amanat, cu 45 zile, pana la 30 aprilie 2013, termenul in care va incepe sa functioneze ASF. Institutia va deveni stapana pe o piata de 25 de miliarde de euro, dupa ce va ingloba Bursa, asigurarile si pensiile private. Potrivit reprezentantilor pietei de capital, unul dintre scopurile infiintarii ASF il reprezinta despagubirea fostilor investitori FNI.

author avatar
Arpad Dobre
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger