AcasăNewsMEGA-PROIECTUL care vizeaza si Romania a inceput: Lucrarile la BRUA, de peste...

MEGA-PROIECTUL care vizeaza si Romania a inceput: Lucrarile la BRUA, de peste 475 de milioane de euro, au demarat la Recas

 

Lucrarile la gazoductul BRUA au inceput ieri, dupa patru ani si jumatate de la proiectare, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul general Transgaz, Ion Sterian. Faza I a proiectului are ca termen sfarsitul anului 2019, fiind estimata la 476 de milioane de euro.

„Astazi au inceput lucrarile de executie la firul liniar de la BRUA. Se lucreaza de la Podisor pana la Recas si suntem in grafic de la un capat la celalaltul”, a declarat Ion Sterian, pentru MEDIAFAX.

„Acesta este cel mai mare proiect pe infrastructura din istoria Romaniei, care in patru ani si jumatate de la trasare pe harta a ajuns in faza de implementare. Pana la 31 decembrie anul viitor, daca nu apar alte lucruri neprevazute, va fi si realizat acest gazoduct, care va aseza Romania la loc de cinste pe harta Europei in ceea ce priveste infrastructura de transport gaze”, a precizat directorul general al Transgaz.

Anuntul ordinelor de incepere al lucrarilor a fost dat in 14 august, prin publicarea raportului financiar semestrial, anuntand ca a dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru conducta Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BRUA). Proiectul Fazei I urmeaza sa coste 476 de milioane de euro si are ca termen de finalizare anul 2019.

Proiectul pentru Faza I BRUA a primit o finantare din partea Cosmiei Europene de 179,3 milioane de euro, reprezentand 40% din cheltuielile eligibile, iar in luna martie 2018 s-a primit o prefinantare din partea Uniunii Europene in suma de 13,8 milioane euro.

BRUA – Faza I – consta in realizarea urmatoarelor obiective: conducta de transport gaze naturale Podisor-Recas, in lungime de 479 km; trei statii de comprimare – SC – gaze naturale (SC Podisor, SC Bibesti si SC Jupa), fiecare statie fiind echipata cu doua agregate de comprimare (unul in functiune si unul de rezerva), cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirectional de gaze.

author avatar
Andrei Coman
532 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger