AcasăNewsMega descinderi pe Litoral pentru consum si trafic de droguri

Mega descinderi pe Litoral pentru consum si trafic de droguri

Petrecerile de pe litoral de Paste si de 1 Mai se lasa cu multe probleme si cu zanganit de catuse. Procurorii au deschis 33 de dosare penale in acesta mini-vacanta pentru cei care au consumat droguri la festivalul Sunwaves si nu numai. In ultima saptamana, in urma unor actiuni pentru prevenirea si combaterea consumului si traficului de droguri de risc si mare risc au fost cercetate peste 1.300 de persoane, consumatori sau dealeri.

Potrivit politistilor constanteni, in perioada 25 aprilie -1 mai, zeci de agenti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta au desfasurat activitati pentru prevenirea si combaterea traficului si a consumului ilicit de droguri in cadrul unui festival de muzica electronica din statiunea Mamaia. Conform datelor detinute de anchetatori, cei care traficau droguri la festivalurile organizate pe litoral aveau intelegeri cu organizatorii care ridicau gardurile de protectie ca dealerii sa poata avea acces rapid la cei care vroiau sa se distreze ”hot”. ”Pe perioada desfasurarii activitatilor, au fost legitimate peste 1.300 de persoane, dintre care 415 cetateni straini. Politistii au intocmit 33 de dosare penale, fiind cercetate 34 de persoane, dintre care 18 romani, 7 britanici, 6 italieni, un german, un bulgar si un francez”, se arata intr-un comunicat de presa al politiei judetene. In urma probatoriului administrat, patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Tariceanu vrea masuri radicale vis-à-vis de droguri

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a trimis un mesaj in care subliniaza importanta luptei impotriva drogurilor, fenomen ce capata amploare in Romania. Politicianul a sustinut, ieri, pe contul de socializare ca fenomenul a luat amploare in tara si ca se impun masuri drastice. ”Consumul de droguri e in crestere in Romania, de la un an la altul, dupa cum arata statisticile. Inca nu e la cote de alarmante. Nu este o tema usoara, dar nu este o tema pe care sa o ascundem sub pres. Intre motivele majore e si acela ca politicul nu s-a implicat suficient de mult, iar asta – sa o recunoastem cu onestitate – are o explicatie clara si categorica: oamenii politici evita din instinct sa-si asocieze numele cu problematici ale asa-numitelor grupuri indezirabile social, cum sunt perceputi consumatorii de droguri, cersetorii ori practicantele prostitutiei. Pentru ca orice solutii ar concepe, ar satisface anumite segmente sociale, pe de-o parte si ar deranja altele, pe de alta parte si, categoric, ar atrage criticile multora. Raspunsul e: ce ignoram azi, s-ar putea sa devina de nereparat maine. Anii au trecut, iar problemele nerezolvate s-au razbunat si se razbuna sunt atatea alte lucruri de rezolvat”, scris Tariceanu.

author avatar
Ramona Feraru
275 afisari

3 COMENTARII

  1. Trebuie facut ceva caci Dumnezeu nu da mereu furtuni sa distruga droguri de juma de miliard de ieuro. Columbia Sua Mexix au pierdut de 30 de ani lupta cu traficantii. M-am gandit la o linie de urgenta de tip 112.Pentru recompense de 1000 euro sub protectia martorului doar cei ce suna din club si sunt prinsi primesti banii. Atunci dilerii sunt franti. Asta nu inseamna ca politia, cand o sa avem, nu tre sa duca munca de cercetare si preventie si combatere de traficantii. Acolo trebuie folosit direct foc. Ca in Columbia. Nu mai pierzi vremea cu arestarea si judecarea. Altfel nu reusim. Chestie de ani poate luni.

  2. Trebuie constientizati si tinerii prin scoli ca orice viciu e de dorit si superior drogului. O betie zdravana fumatul intensiv pacanelele fustangismul etc, sunt superioare nu iti legumifica creerul si nu te omoara rapid 1-2 ani. Drogul omoara rapid prin izolarea simtului euforia artificiala a eului versus lipsa sinelui. Invatati sa sune la politie chiar atunci cand colegi fac asta. Nu e tradare. E ajutor.

  3. Sa declaram toti romanii dupa Saptamana Luminata. Sa declaram razboi deschis drogului! Nu e un razboi usor. Nu se castiga din prima zi. Dar daca luptam ferm si organizat putem castiga. La fel test antidrog-institutie, scoala, sofer. Legislatura updatata bani cu camionu in politie-dotari centre antidrog, scoli arme teste antrenament arme, dotari caini specializati aparatura de specialitate salar motivant, echipe de interventii oameni cu simt ofiteri nu stiu unde scoliti etc. Dumnezeu e cu noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger