AcasăNewsMega-ciordeala de la Hotel Bucuresti

Mega-ciordeala de la Hotel Bucuresti

Astazi, Radu Sarbu este citat in calitate de intimat – inculpat in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Hotelului „Bucuresti” (RADISSON), acolo unde, pe vremuri, erau cazati parlamentarii.  In ultimele zile ale anului 1999, avea loc una dintre cele mai scandaloase vanzari efectuate vreodata de reprezentantii statului roman.

Fostul presedinte al FPS, Radu Sarbu s-a implicat obsedant in privatizarea Hotelului „Bucuresti” (actual RADISSON)

In iunie 2002, Sectia de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate a Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie dispunea trimiterea in judecata a presedintelui Fondului Proprietatii de Stat. Anii au trecut si totul s-a impotmolit in  „mlastina” justitiei de la noi. Iata insa ca  reporterii de investigatii ai „National” au intrat in posesia unei stenograme incendiare, care demonstreaza concret cum s-au facut marile privatizari in tara asta. Este vorba de sedinta de conducere a FPS,  in care Radu Sarbu pune pile pe fata pentru castigatorii asa-zisei licitatii.

„Putem sa le mai dam. Le-am dat multora”

Procesul verbal al sedintei conducerii FPS din 29.11.2000 este plin de ”pilele” puse pe fata de Radu Sarbu

Licitatia pentru adjudecarea Hotelului „Bucuresti” a fost una cu scandal. A castigat … Noni Voiaj.  Iar acuzele ca aceasta din urma ar fi doar o firma paravan, fara bonitatea necesara unei astfel de tranzactii, s-au adeverit in scurt timp, cand castigatorii nu au platit la timp suma prevazuta in contract. Insa nici macar astfel nu s-a putut face nimic pentru anularea paguboasei vanzari, care a adus pierderi de zeci de milioane de euro statului roman. Pentru ca, in sedinta conducerii FPS din 29.11. 2000, presedintele Radu Sarbu, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, a facut repetate presiuni  pentru favoritii sai : „ In afara de aceste 90 de zile, plus 15,  noi putem sa le mai dam. Am dat multora. Nu este exceptie singulara, ar fi una din exceptii (…) Repet , eu as tine ca aceasta privatizare sa se incheie… Ei vor sa plateasca, au venit de la inceput la mine si au zis ca vor sa plateasca (…) I-am vazut la ei acasa. Ei sunt tari. Sunt convins ca merge. Nu are rost sa amanam si sa determinam reluarea unei privatizari”.

Hotelul „Bucuresti” (RADISSON)

Citeste in ziarul de maine cine a incasat comisionul de 8 000 000  dolari pentru aceasta privatizare si cat de profitabila s-a dovedit „combinatia” pentru controversatii castigatori.

author avatar
Catalin Tache
2.741 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu nu mai citesc articolele astea. In fiecare articol sunt niste sume de bani, de imi fac ochii ca la aparatele din salile de jocuri. Baietii destetpti au facut si fac banii si nu patesc nimic, bai fratilor da nimic.

  2. Aceasta privatizare din timpul PSD(Partidul Specialistilor in Delapidari )este de asa mica anvergura, incat nici macar nu trebuie amintita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger