AcasăNewsMedvedev il va elibera pe Hodorkovski

Medvedev il va elibera pe Hodorkovski

Medevdev

Presedintele rus Dmitri Medvedev l-a insarcinat pe procurorul general Iuri Ceaika sa verifice „legitimitatea” hotararilor judecatoresti din cazul Hodorkovski.

Medevdev crede ca eliberarea lui Hodorkovski va atrage investitori straini

Se pare ca aceasta este ultima misiune a lui Medvedev in calitate de presedinte al Federatiei Ruse. Nimeni nu banuieste ca presedintele tarii s-ar indoi de justitie.

Medevdev

Este vorba de plata pe care Vladimir Putin, castigatorul alegerilor prezidentiale, o face Opozitiei si Occidentului, ca sa fie lasat in pace pana isi va lua in primire postul, la data de 7 mai. Ceaika trebuie sa analizeze pana la 1 aprilie legitimitatea deciziilor judecatoresti in privinta lui Mihail Hodorkovski, a principalului lui asociat, Platon Lebedev, plus alti 30 de detinuti, la cererea Opozitiei, care ii considera „politici”.

Putin, barbat dur, a negat ca ar fi bocit de emotie, ci doar din cauza vantului

Medvedev a afirmat public ca eliberarea fostului presedinte al Yukos Oil nu este o actiune periculoasa. Acum, nu. Dar in 2003, cand Hodorkovski a fost saltat de pe un aeroport siberian, acesta finanta la greu Opozitia. Putin a declarat in repetate randuri ca „Hodorkovski are sange pe maini, iar locul talharilor e la inchisoare”. I-a revenit sarcina „locotenentului” Medvedev sa-l „spele” pe Hodorkovski. Deja indicele pietii a crescut la vestea posibilei eliberari a acestuia.

author avatar
Adina Mutar
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger