AcasăNewsMedicul Sorin Ianceu, din avionul mortii: "Nu stiu daca Aura putea fi...

Medicul Sorin Ianceu, din avionul mortii: „Nu stiu daca Aura putea fi salvata!”

Desi a trecut mai bine de o saptamana de la accidentul aviatic petrecut in Muntii Apuseni, medicii care se aflau in avionul prabusit accepta cu greu cele petrecute.

Medicul chirurg Sorin Ianceu, unul dintre cei aflati in avionul care s-a prabusit in Muntii Apuseni, a facut dezvaluiri cutremuratoare despre ce s-a petrecut imediat dupa accidentul aviatic.

Ianceu spune ca a avut o fractura deschisa de femur, pe care a izolat-o cu ajutorul unei esarfe, iar el si doctorul Radu Zamfir i-au scos din epava avionului pe ceilalti medici care faceau parte din echipa.

Dintre medici, cele mai mari probleme le avea tanara Aura Ion, cea care s-a si stins din viata dupa circa cinci ore. Doctorul Ianceu isi aminteste ca tanara era inerta si spunea ca nu-si simte mainile si picioarele si nu poate sa respire. Desi Aura Ion a mai fost constienta timp de cinci ore, doctorul Ianceu nu stie daca aceasta mai putea fi salvata.

„Nu stiu daca Aura putea fi salvata. Nu pot sa dau asa, un prognostic la prima strigare. Cert este ca a mai fost constienta timp de cinci ore, iar apoi a intervenit stopul cardio-respirator. Din acel moment mi-am dat seama ca nu mai are vreo sansa” a fost declaratia cutremuratoare a medicului Sorin Ianceu.

Doctorul care activeaza la spitalul din Beius sustine ca nu putea sa-l scoata pe copilot din epava, din cauza fracturii de femur si a faptului ca copilotul „este un barbat solid”. In schimb, pilotul Adrian Iovan, care si-a pierdut viata, era incarcerat si „a murit incolacit in jurul mansei”.

author avatar
Cristi Ionita
469 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger