AcasăNewsMedicul Radu Zamfir, prima misiune salvatoare dupa tragedia din Apuseni: A operat...

Medicul Radu Zamfir, prima misiune salvatoare dupa tragedia din Apuseni: A operat la Sibiu!

Radu Zamfir

Supravietuitor al cumplitului accident aviatic din Muntii Apuseni, chirurgul de la Spitalul Fundeni s-a implicat din nou in misiuni salvatoare de vieti. Radu Zamfir a participat la o operatie de recoltare de organe, la Sibiu.

Radu Zamfir

Misiunea salvatoare la care a participat doctorul Zamfir, joi noapte, a avut loc la nici doua saptamani dupa tragedia aviatica in urma careia pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aurelia Ion au murit, iar ceilalti cinci pasageri ai aparatului de zbor in care se afla si chirurgul bucurestean (cu totii facand parte dintr-un echipaj care plecase din Capitala pentru a participa la o prelevare de organe, la Oradea-n.r), au fost raniti, dupa ce avionul a aterizat fortat intr-o zona impadurita, din Apuseni.

Impreuna cu o echipa medicala din Cluj, Radu Zamfir a intrat in sala de operatii pentru a preleva organele unui tanar aflat in moarte cerebrala, in urma unui accident, si a ajuta la vindecarea altor bolnavi.

Doctorul Radu Zamfir, considerat un erou dupa accidentul aviatic, el fiind cel care si-a ajutat colegii pana la sosirea motilor salvatori, iar apoi a echipajelor medicale, care au ajuns la locul unde a arerizat avionul dupa cateva ore de la nenorocire, a cerut sa fie externat de la Spitalul Judetean Cluj, unde au fost dusi cei cinci raniti, la doar o zi dupa internare. Zamfir a revenit la Spitalul Fundeni, unde, dupa ce s-a refacut si a primit unda verde de la specialisti, s-a intors la munca, in mijlocul pacientilor si al colegilor. Se intampla la o saptamana de la tragedie.

395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger