AcasăNewsMedicul Bradisteanu, acuzat de favorizarea infractorului in dosarul Nastase

Medicul Bradisteanu, acuzat de favorizarea infractorului in dosarul Nastase

(foto: rtv.net)

Serban Alexandru Bradisteanu, medic sef de sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, si trei ofiteri sunt acuzati de favorizarea infractorului, in dosarul lui Adrian Nastase.

(foto: rtv.net)

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), medicul Serban Bradisteanu si ceilalti trei ofiteri au facut tot posibilul pentru a amana executarea pedepsei aplicate fostului prim ministru Adrian Nastase de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Nicolae Costea, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Marian Apostol, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Serban Alexandru Bradisteanu, medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie”, se arata in comunicatul DNA.

Dupa decizia instantei din 20 iunie, in care Adrian Nastase era condamnat la doi ani de inchisoarea cu executare, fostul premier a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul de Urgenta Floreasca. „In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian”, se mai arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Bradisteanu mai este acuzat ca a declarat despre Nastase ca ar suferi si de alte afectiuni medicale, care nu reprezentau nicio urgenta, si a evitat sa comunice politistilor daca persoana condamnata poate fi incarcerata.

„In continuare, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardiovasculare in fisa medicala a persoanei condamnate, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca persoana condamnata are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic. De asemenea, inculpatul a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti daca persoana condamnata poate fi incarcerata”, au mai spus procurorii.

author avatar
Andra Nesu
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger