AcasăNewsMedicii specialiști dau bir cu fugiții

Medicii specialiști dau bir cu fugiții

285 de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19

Românii s-au trezit că nu își mai pot lua concedii medicale din cauza faptului că mai mulți medici specialiști și-au suspendat activitatea sau au intrat în concedii pe perioada stării de urgență. Casele de sănătate județene actualizează permanent lista cu doctorii care nu mai profesează, pentru a-i îndruma pe oameni către medicii rămași.

285 de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19

Tot mai mulți medici specialiști din țară anunță casele de asigurări de sănătate că-și suspendă, temporar, contractele sau că intră în concedii de odihnă. Motivele acestora sunt legate de teama infectării cu noul coronavirus, mai ales că în unele cazuri medicii au vârste de peste 65 de ani. Deși Ordonanța militară nr.2 prevede că doar medicii stomatologi își pot suspenda contractele, printre cei care au apelat la această măsură s-au numărat și dermatologi, cardiologi, neurologi, oftalmologi și psihiatri. Consecința stării de urgență și a ordonanțelor militare a fost aceea că nici românii nu mai au voie să se îmbolnăvească. Spitalele din țară sunt aproape goale, cu doar 1-2 pacienți internați pe câte o secție întreagă, iar medicii stau și așteaptă tsunami-ul pe care oficialitățile îl tot anunță. ”Spitalele sunt goale, semnalele mele astea sunt, văd în spitalul în care lucrez, văd în spitalele din Caransebeș, în spitalele din Timișoara. Asta nu înseamnă că se fac economii la bugetul Sănătății, pentru că legea spune acum că spitalele primesc contravaloarea contractelor lor cu Casa, indiferent dacă realizează acel contract sau nu. Spitalele vor primi în continuare bani, pentru că 92-95% din contractul cu Casa merge pe salarii și oamenii aceia trebuie să stea acolo ca pompierii. Probabil sunt aglomerate spitalele de boli infecțioase, de pneumologie, care primesc asemenea cazuistică. În spitalul din Caransebeș există o secție de boli infecțioase, într-un pavilion separat, și acolo, din peste 30 de paturi, nu știu dacă sunt mai mult de trei pacienți care ar avea o suspiciune de Covid, dar încă neconfirmată. Până acum nici eu și nici colegii mei nu am cunoscut vreun caz concret de Covid-19. Nu se mai internează și nu se mai operează decât cazurile de urgențe vitale, cum sunt infarcturile, ocluzia intestinală, accidentul vascular-cerebral, intoxicațiile, adică toate afecțiunile cauzatoare de moarte imediată. Astăzi toată lumea vorbește despre faptul că sunt 46 de morți de Covid, dar între timp au murit în fiecare lună mii de oameni de infarct, de cancer, ocluzie, de accident de mașină, de accident vascular cerebral, despre ăștia nu mai vorbește nimeni”, ne-a declarat dr.Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Demisii în bloc la Spitalul din Orăștie

Medicii și asistentele de la Secția ATI a spitalului din Orăștie, județul Hunedoara, au demisionat în semn de protest față de faptul că nu li se asigură echipamente de protecție. Aceștia spun că au doar două combinezoane pentru 12 angajați. Unul dintre medicii aflați în izolare la domiciliu declară că ”se duc către moarte cu mâinile goale și că sunt aruncaţi în cuşca cu lei ca nişte bucăţi de carne”. De cealaltă parte, prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, susține că medicii de la Spitalul Orăștie ar avea echipamente. ”Am sunat managerul pentru a o întreba care este situaţia. Ea mi-a zis <<ATI-ul Spitalului din Orăştie este cea mai modernă secţie pe care o avem în judeţul Hunedoara. Este modernizată de câteva săptămâni. Are toate dotările necesare>>. Medicii de acolo au echipamente. Numai că doamna doctor a zis că ea nu vrea să trateze coronavirus, cu toate că nici nu aveau pacienţi cu coronavirus acolo, că ea dacă tratează moare. Şi împreună cu cinci asistente şi cu cinci infirmiere s-au ridicat şi au plecat”, a declarat prefectul Vasilică Potecă pentru Ziarul Hunedoreanului.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.715 afisari

1 COMENTARIU

  1. Rapoarte peste rapoarte ale medicilor ale sefilor de sectii pentru echipamente zac in sertarele managerilor politici ai spitalelor.Daca esti constient ,responsabil si profesionist nu intri ca prostul neechipat cand s-a declarat STARE DE URGENTA PE MOTIV DE PANDEMIE,iar pacientul minte ,nu declara din ce zona vine !.
    Pe toti aceea care cer medicilor sa lucreze orcum -fara echipamente de protectie ,fara medicamente specifice cobaterii covid ,fara aparatura medicala necesara aplicarii procedurilor de ventilare a pacientilor critici i-as expune aceluias pericol -infectarea cu covid ,inpunad-le sa asiste la consultatii ,tratamente ,interventii,atunci poate devin constienti de ceea ce cer .
    Ati vazut poate in presa cum era echipata pupaza din tei Marin !! si ce echipament improvizat avea medicul de linga ea ,nu-i strigator la cer ?.
    Logistica este pentru managerii de spital ,DSP,prefecturi ,ministri si chiar generali materia la care toti sunt corigenti ,repetenti ,pafaristi .
    Sa sacrifici personal medical intr-o pandemie dovedesti ca esti INCONSTIENT !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger