AcasăNewsMedicii romani au intrat in alerta. A crescut vertiginos numarul bolnavilor de...

Medicii romani au intrat in alerta. A crescut vertiginos numarul bolnavilor de gripa!

Tara noastra se confrunta, de la inceputul acestui an, cu un val de viroze si gripa.

Peste 111.000 de romani au avut nevoie de ingrijiri medicale numai in ultima saptamana, din cauza unor infectii respiratorii acute. Este vorba despre un numar aproape dublu de imbolnaviti fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Iar reprezentantii Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile trag un semnal de alarma sustinand ca cei care au astfel de probleme ar fi bine sa mearga la medic si sa nu-si trateze infectiile respiratorii dupa ureche pentru ca tara noastra este afectata de un virus periculos care poate da complicatii si poate duce chiar la pneumonie.

Potrivit CNSCBT, in saptamana 9-15 februarie, la nivel national s-au inregistrat 352 de cazuri de gripa si 29 de cazuri de infectii respiratorii acute severe.

Cinci persoane si-au pierdut viata din cauza complicatiilor aparute. Este vorba despre barbati din Timis si Iasi si femei din Suceava, Cluj si Bacau. Doar una dintre cele cinci persoane care si-au pierdut viata isi facuse vaccin antigripal.

De altfel, specialistii atrag atentia ca activitatea gripala da semne de extindere in Constanta, Bucuresti, Dambovita, Iasi, Suceava, Neamt si Galati, exista un focar local in Sibiu si s-au inregistrat cazuri sporadice in celelalte judete.

author avatar
Cristi Ionita
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger