AcasăNewsMedicii raniti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni vor fi externati

Medicii raniti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni vor fi externati

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Cluj a decis ca se poate efectua externarea medicilor raniti in accidentul aviatic petrecut in Muntii Apuseni pe 20 ianuarie.

Este vorba despre Valentin Calu, medic la Spitalul Elias din Bucuresti, Catalin Pivniceru, medic la Spitalul „Sf. Maria” din Bucuresti, si Sorin Ianceu, medic la Spitalul Municipal din Beius.

Cei trei s-au aflat in avionul pilotat de regretatul Adrian Iovan ce se indrepta de la Bucuresti la Oradea. Medicii aveau misiunea de a participa la o operatie de prelevare de organe, dar avionul s-a prabusit in Muntii Apuseni, din cauza cetii dense si a impactului cu mai multi copaci.

Sapte persoane s-au aflat in „Avionul Groazei”, iar doua dintre acestea, pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aura Ion, si-au pierdut viata. Medicul Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni din Bucuresti, a fost primul ranit transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj si care a fost externat pe propria semnatura, acesta deja revenind la munca.

Vineri seara, Petru Susca, managerul unitatii medicale clujene, a anuntat, conform Romania TV, ca si ceilalti trei medici internati la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj vor fi externati saptamana viitoare, starea lor de sanatate fiind buna.

Copilotul Razvan Petrescu, internat si el la Cluj, va trebui sa mai ramana o perioada indelungata sub atentia medicilor. El a fost deja supus mai multor interventii chirurgicale, ultima chiar vineri dimineata. Petru Susca a precizat ca Razvan Petrescu a fost operat pentru o fractura de bazin. Interventia chirurgicala a durat patru ore si a avut rezultatul asteptat, neexitand probleme.

Gheorghe Trif, Argentin Todea si Gheorghe Giurgiu, cei trei moti care au descoperit locul accidentului aviatic, au primit, vineri seara, titluri de cetatenti de onoare ai judetului Cluj.

author avatar
Cristi Ionita
478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger