Cauta

Medicii puteau sa-i interzica lui Serban Huidu dreptul de a conduce masina!

Dupa accidentul de la Brasov provocat de Serban Huidu, in urma caruia au murit doua persoane, se pune problema daca vedeta tv avea dreptul si abilitatea de a conduce responsabil autovehiculul, mai ales dupa teribilul accident suferit la schi, precum si interventia chirurgicala pe creier.

Conform Codului Rutier, medicul de familie al fiecarui sofer poate sesiza politia rutiera pentru a impune interdictia de a mai conduce autovehicule, iar in cazul lui Serban Huidu, medicii din Austria sau cei care l-au supravegheat pe perioada de recuperare dupa operatia pe creier, ar fi putut sa-i recomande scaunul din dreapta sau chiar sa ia legatura cu autoritatile rutiere.

“Medicul de familie, atunci cand constata ca o persoana din evidenta sa, care poseda permis de conducere, prezinta afectiuni medicale prevazute în ordinul ministrului sanatatii (…), va solicita examenul de specialitate necesar, iar în cazul în care s-a stabilit ca persoana este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, va comunica aceasta imediat politiei rutiere pe raza careia medicul îsi desfasoara activitatea”, se precizeaza in Codul Rutier.

Cum de Serban Huidu s-au ocupat medicii austrieci, e greu de crezut ca acestia ar fi avut initiativa de a lua legatura cu Politia Romana. In acest caz, medicul de familie al Carcotasului trebuia sa se autosesizeze si sa decida daca Huidu are voie sau nu la volan. Daca exista un medic de familie.

“Dupa un asemenea accident, apar simptome foarte grave, de la pierderi de memorie la ameteli, depresie si schimbari bruste de temperament. Toate acestea nu sunt indicate la volan si nu trebuia lasat sa conduca pana cand procesul de recuperare nu ar fi fost definitivat”, au declarat surse medicale pentru stl.ro.

In schimb, medicii romani spun ca doar in cazul unor tulburari evidente ii putea fi interzis sofatul lui Serban Huidu. “Daca n-a facut nicio criza de pierdere de cunostinta si daca nu era sub tratament antiepileptic, atunci nu avea nicio interdictie. Uneori, dupa traumatisme, pot aparea crize epileptice”, a explicat doctorul Vasile Ciubotaru, medic primar neurochirurg la Spitalul Bagdasar, din Capitala.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă CAPTUREIT & CO S.R.L.
  • Caricatura Zilei
  • Regenerarea urbană în sectorul 4 reprezintă un proces continuu, în plină ascensiune
  • BREAKING NEWS: Iubitul Mihaelei Rădulescu, Felix Baumgartner, mort într-un accident de parapantă/VIDEO și FOTO de la fața locului
  • Alege ce citești
  • Muzica generată de inteligența artificială devine un fenomen?
  • Bursa creşte cu 1,5% şi atinge al patrulea maxim la rând. Plus 5,4% pe Transgaz, 4% la Banca Transilvania şi 2,5% pe Romgaz
  • Declinul zonelor rurale în Europa. „Acum nu mai există nimic”
  • Bugetul UE, confiscat de Ursula! România, cu mâna la chipiu
  • PSD nu are niciun cuvânt de spus în coaliție. ”Suntem minoritari”, zice Grindeanu
  • Exit mobile version