AcasăNewsMedicii nu vor mai fi aparati in caz de malplaxis

Medicii nu vor mai fi aparati in caz de malplaxis

Ministrul Sanatatii a anuntat ca fiecare eroare va avea un pret si ca, in caz de malpraxis, daca asiguratorul nu se va intelege cu victima, cazul va ajunge in instanta.

Medicii care comit malpraxis nu vor mai fi aparati in cazul in care vor gresi, urmand a fi anchetati penal in cazul unor greseli. Conform ministrului Sanatatii, Vasile cepoi, specialistii lucreaza deja la un proiect de lege conform caruia, fiecare eroare va avea un pret diferit. Totodata, conform acestuia, in cazul in care asiguratorul nu se va intelege cu victima, cazul umeaza a ajunge in instanta.

„Noi lucram la o alta varianta a legii malpraxisului. Asiguratorul va prelua cazul respectiv, va incerca sa rezolve cazul respectiv printr-o mediere cu persoana prejudiciata. Daca ajung la o intelegere se face o despagubire, daca nu se ajunge la o intelegere se ajunge in instanta”, a declarat Vasile Cepoi, la RTV.

Conform poriectului, cu cat neglijenta este mai mare, cu atat si pedepsele vor fi mai grele, pentru fiecare trauma urmand a exista cate o despagubire baneasca, facuta pe cale amiabila.

Totodata, ministrul Sanatatii are si o veste buna pentru cadrele medicale, urmand ca, pana in octombrie, 2.500 de posturi sa fie deblocate in sistem.

„Sper sa deblochez si restul. sunt 40.000 de posturi blocate, dar nevoia acuta acum era de 3.000, am reusit si am deblocat 500 de posturi. Pasul urmator este sa deblocam inca 2.500 de posturi, sper ca in luna iulie august sa reusim sa deblocam si restul de posturi dupa ce se finalizeaza calculele cu acesta majorare salariala de 8%”, a adaugat ministrul Sanatatii.

author avatar
Ionut Zgimbau
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger