AcasăNewsMedicii germani i-au extirpat unui barbat o tumoare de 21 de kilograme...

Medicii germani i-au extirpat unui barbat o tumoare de 21 de kilograme

(foto: spitaltecuci.ro)

O echipa de chirurgi din Germania a reusit sa extirpe o tumoare de 21 de kilograme, din abdomenul unui barbat de 71 de ani. Interventia a avut loc la centrul medical Klinikum Altenburger Land si a durat peste trei ore.

(foto: spitaltecuci.ro)

Pacientul s-a prezentat la medic dupa ce a observat ca abdomenul i s-a marit accentuat intr-un timp foarte scurt. A fost uimit sa afle ca in stomac crestea o tumoare ajunsa la 21 de kilograme, cu un diametru de 37 de centimetri.

Conform site-ului www.thehindu.com, Rigo Voigt, seful chirurgiei, a declarat ca o asemenea tumoare este o raritate chiar si pentru marile centre universitare si ca a fost o interventie ce a durat mai bine de trei ore. Operatia a fost foarte complicata, deoarece tumoarea era lipita de mai multe  vase de sange vitale, din cadrul aparatului digestiv. De asemenea, chirurgul a mai spus ca pacientul s-a recuperat si a parasit deja centrul medical.

O alta echipa de chirurgi germani de la Universitatea din Dresda a extirpat, in urma cu o luna, o tumoare abdominala de 28 de kilograme, dezvoltata tot la un pacient in varsta. In septembrie, la Münster, o femeie de 52 de ani a scapat si ea de o tumoare de 18 kilograme, care se dezvoltase in uterul sau.

author avatar
Andra Nesu
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger