AcasăNewsMedicii din Gorj au REFUZAT sa vada o fetita BOLNAVA, pentru ca......

Medicii din Gorj au REFUZAT sa vada o fetita BOLNAVA, pentru ca… asa prevede procedura!

O micuta de numai patru ani a fost plimbata prin spitale cateva ore, fara ca vreun medic sa vada care este starea ei de sanatate. Doctorii din Targu Jiu au refuzat sa o consulte pe motiv ca nu sunt respectate niste proceduri.

Micuta de patru ani avea febra de 40 de grade si puroi in gat insa asta nu i-a induplecat pe medicii hotarati ca o simpla procedura este mai importanta decat sanatate fetitei. Mai mult, mama copilei sustine ca a fost jignita si data afara din cabinete, fiind nevoita sa mearga de la un spital la altul cu fiica ei in brate, potrivit rtv.net.

„Am fost la urgenta. Doamna doctor m-a scos afara, jignindu-ma, facandu-ma in toate felurile. Eu cu fetita am urcat pana la etajul 5, cu febra de 40 de grade, cu puroi in gat si m-am rugat de dansa sa o primeasca sa o consulte. Ea nu a vrut”, le-a povestit jurnalistilor Ileana Mateescu, mama fetitei.

De acolo a mers mai departe la un alt spital, la pediatrie, unde medicul de garda a trimis-o inapoi la polinica, fara sa se uite la copil, pe motiv ca trebuie intrunite niste proceduri. „I-am explicat ca trebuie sa mearga pentru a fi vazuta de medicul de la policlinica si pentru a respecta procedura”, a declarat Ramona Codita, medic pediatrie.

In policlinica femeia s-a lovit de un nou refuz, pe acelasi motiv: procedurile nu au fost respectate. Numai insistentele jurnalistilor i-a convins pe doctori sa o consulte, totusi, pe copila.

Reprezentantii Spitalului Targu Jiu cred ca singura problema a fost la nivel de  comunicare intre medici si mama fetitei, iar la regulamentul nu se poate renunta pentru ca asa prevede legea.

Foto: rtv.ro

author avatar
Alina Costache
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger