AcasăNewsMedicii de la Floreasca, nou anunt oficial despre starea lui Gabriel Cotabita:...

Medicii de la Floreasca, nou anunt oficial despre starea lui Gabriel Cotabita: Evaluarea neurologica, in ameliorare

Vesti datatoare de speranta venite din partea specialistilor de la Floreasca, pe mana carora se afla, de aproximativ o luna, cunoscutul artist. Functiile vitale ale lui Gabriel Cotabita se incadreaza in parametrii normali, iar cat priveste evaluarea neurologica, medicii au anuntat ca s-a constata o ameliorare. Chiar si asa, doctorii vorbesc despre o stare”inca fragila a pacientului”, pentru a carui insanatosire se roaga, de zile inregi, apropiatii, cunoscutii si admiratorii.

Cum e joi, iar familia a decis, zilele trecute, de comun acord cu medicii de la Urgenta-Floreasca, sa ofere informatii oficiale dspre evolutia starii de sanatate a solistului in varsta de 59 de ani, pe fondul speculatiilor care au tot aparut – si continua sa apara- in media, pe fondul faptului ca fiicele artistului au ales sa nu dea prea multe amanunte cu privire la situatia medicala a parintelui lor, facand apel la discretie, reprezentantii spitalului amintit au emis un comunicat.

Ca si la precedentul anunt oficial, medicii au precizat ca Gabriel Cotabita are o suferinta cerebrala postanoxica. Spre deosebire de zilele trecute, insa, se remarca o imbunatatire la nivelul parametrilor GCS – ajungandu-se la 13 puncte, fata de 8 puncte inregistrate saptamana trecuta. O alta veste imbucuratoare despre artist este aceea ca e constient, doar ca, din ce anunta doctorii, are momente de confuzie.

Mai precis, in termeni medicali, precizarile specialistilor suna astfel: „Este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spatiala si agitatie psihomotorie in planul patului. Pacientul respira spontan, necesitand intermitent oxigenoterapie pe masca si are functiile vitale in parametrii normali. Se alimenteaza per os, beneficiaza zilnic de sedinte de psihoterapie si fiziokinetoterapie”.

Cotabita e hranit prin perfuzii si are parte, zi de zi, cum s-a intamplat si pana acum, de altfel, de ajutorul unui fiziokinetoterapeut, sedintele in cauza fiind utile pentru un pacient care e nevoit sa stea o perioada mai lunga la pat, pentru ca muschii organismului sau sa nu se atrofieze.

Mai trebuie spus ca starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita este permenent supravegheata, la patul solistului oprindu-se, zi de zi, membrii unei echipe pluridisciplinare, care evalueaza ceea ce secialistii de la Urgenta Floreasca mentioneaza a fi „starea de sanatate inca fragila a pacientului”.

Va reamintim ca Gabriel Cotabita a ajuns de urgenta la spital, pe 8 mai, dupa ce i s-a facut rau intr-o sala de sport amenajata intr-un hotel din Capitala. Specialistii au confirmat, ulterior, ca artistul a suferit un stop cardio-respirator.

sursa foto: Facebook/ Gabriel Cotabita

author avatar
Cristina Stefan
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger