AcasăNewsMedicii de familie: Sistemul informatic e în colaps total

Medicii de familie: Sistemul informatic e în colaps total

Medicii de familie reclamă că sistemele informatice pe care le utilizează funcționează cu sincope foarte de mari, ceea ce îi obligă să facă ture de noapte pentru a putea valida documentele necesare, solicitând imperativ rezolvarea acestor probleme.

“Sistemul informatic pentru medicii de familie în colaps total. Numărul şi complexitatea problemelor fundamentale cu care se confruntă sistemul medical sunt depăşite ca nivel de suportabilitate de chinul zilnic prin care trec mii de medici de familie încercând să îşi facă datoria. Sistemele informatice pe baza cărora ar trebui să se stabilească relaţia dintre prestatorii de servicii (medicii de familie), asigurător (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) şi beneficiar (pacientul român) funcţionează cu sincope atât de mari încât mai curând se poate spune că nu funcţionează”, arată Reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului.

Potrivit medicilor, “disfuncționalitățile sistemului creează probleme insurmontabile medicului de familie, atât la nivel birocratic cât și în comunicarea cu pacientul. De exemplu, documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, rețetă electronică) trebuie validate în termen de maximum 72 de ore, însă au fost situații în care pe o perioadă de 3 zile sistemul a funcționat adunat 2-3 ore”.

Medicii de familie susţin că, în urma unei monitorizări interne a sistemului, a rezultat că acesta  a funcţionat de nota 0,33.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
121 afisari

2 COMENTARII

  1. Sabotaje pe toata linia !
    Dar nu vor reusi decit sa inzeceasca URA pe care le-o poarta romanii normli !
    Ura, de ura vor pieri, cu gura plina de spume rosii !!!

  2. bun dar de ce trebuie sa mergi la medicul de familie sa tai la coada mult si bine ca sa primesti o trimitere la un specialist si nu poti sa mergi direct? Ca doar medicul de familie nu e nici oftalmolog nici ORL-ist etc etc . De ce nu poti merge fara trimitere in baza cardului de sanatate direct la specialist scutin ore de stat la coada la medicul de familie ..?ha?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger