AcasăNewsMedicii de familie protestează: „Acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea...

Medicii de familie protestează: „Acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea medicală” / Ce cer CNAS

mediciMedicii de familie protestează: „Acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea medicală” / Ce cer CNAS

Medicii de familie protestează. Aceștia susțin că problemele sistemului informatic, utilizat în activitatea cabinetelor, pun în pericol activitatea medicală.

Disfuncționalitatea Sistemului Informatic Unic Integrat ne afectează pe toți, spun medicii care cer Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să ia măsuri urgente.

Medicii de familie cer Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să ia măsuri urgente

Nemulțumirile și solicitările au fost prezentate de Societatea Națională de Medicină Familiei prin intermediul unui comunicat de presă.

„Societatea Națională de Medicină Familiei este solidară cu pacienții şi cu medicii practicieni în această perioadă dificilă cauzată de disfuncționalitățile Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI). Reamintim că programul SIUI aparține în exclusivitate Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ca de altfel și mentenanța acestuia. De o lungă perioadă de timp, acest sistem informatic este nefuncţional şi blochează inadmisibil activitatea medicală din medicina primară şi nu numai. Este practic blocat accesul pacienţilor la servicii medicale printr-un serviciu informatic depăşit din punct de vedere al scopului pentru care a fost creat. Mai mult, acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea medicală la nivel naţional”, scrie în comunicatul organizației, potrivit Mediafax.

Medicii de familie mai spun că pacienții sunt nevoiți să aștepte și că activitatea cabinetelor este grav afectată.

„Imposibilitatea interogării categoriei de asigurat afectează în mod direct accesul pacienților la servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate în primul rând din cauza creșterii timpilor de așteptare. În mod asemănător, erorile de sistem în înregistrarea categoriile de asigurat prejudiciază pacienții de drepturile lor firești ca asigurați ai sistemului public de sănătate. Aceste disfuncţii majore în verificarea categoriei de asigurat şi în eliberarea tuturor documentelor medicale din cadrul consultaţiilor predispun medicii la erori ce le vor fi imputate ulterior chiar de către CNAS, deși responsabilitatea nefuncționării SIUI nu le aparține. În același sens, imposibilitatea de a valida serviciile efectuate și de a raporta activitatea lunii anterioare va afecta funcționarea cabinetelor de medicină a familiei”, mai scrie în documentul semnat de Societatea Națională de Medicină Familiei.

Medicii cer CNAS să remedieze cu celeritate platforma informatică și să introducă formularele electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie.

author avatar
Andreea Vlad
341 afisari

4 COMENTARII

  1. Instituția medicului de familie, în România cel puțin, este inutilă și, de multe ori, dăunătoare. Medicul de familie este un conțopist care nu poate/nu știe/nu vrea să se implice în absolut nici o problemă ce depășește o banală gripă, delegând responsabilitățile către spitale. Spitalele își aruncă afară pacienții după ce aceștia au încetat să mai reprezinte un vector pentru profit, întrucât „eficiența financiară” nu înseamnă îngrijirile paliative, ci procedurile medicale agreate prin protocoale de decontare cu CNAS-ul.
    Caz concret, în care am fost implicat personal: pacient de 90 de ani, ce a contribuit la asigurările de sănătate mai mult de 40 de ani, cu problemele inerente vârstei, dat afară din spital a doua zi după operația de fractură de col femural, deși era nedeplasabil, necesita îngrijire și asistență 24 de ore pe zi. Numele spitalului: Elias. Îmi închipui că nu se procedează atfel nici în alte părți. Dacă spitalul nu poate deconta CNAS-ului, pacientul este azvârlit în stradă, punct.
    În condițiile astea, tot respectul pentru țiganii (nepeiorativ) care își impun punctul de vedere cu sabia la gâtul medicilor și asistentelor. Personal, m-aș fi dus cu pistolul.
    Întrebat, medicul de familie (dr. Vladimirescu de la policlinica de pe Ion Mihalache colț cu Turda) s-a răstit „angajați pe cineva care să stea cu ea, asta e viața!”
    Cu alte ocazii, fără a consulta pacientul, aceeași d-nă dr. a prescris o basculantă de medicamente din cele mai scumpe, al căror efect era, de fapt, zero. Doamna „doctor” a omis pregătirea în biofizică și biochimie a subsemnatului, care a fost martor și la modul în care pacienții medicilor „de familie” sunt tratați la normă, avându-se în vedere aceeași „eficiență financiară” de care pomeneam mai sus.
    D-nă dr. Vladimirescu, doamnelor și domnilor medici „de familie”, vă doresc să aflați că „asta e viața” în condițiile în care nu va fi NIMENI să vă schimbe pampersul plin de rahat și de pișat și NIMENI care să vă aducă un pahar cu apă atunci când nu vă puteți mișca.
    Kismet!

  2. 08.03.2023. 8 Martie 2023. Doamnelor pensionare vulnerabile, Domnilor pensionari vulnerabili,

    §A] La Mulţi = 100 Ani, mamelor pensionare vulnerabile, de 8 Martie.

    Sa participăm la Campania Tricou de Uriaș.

    „valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de la 1.586″.

    §B] Caut persoane, cu propuneri scrise, pentru initiativa Partidul Pensionarilor Vulnerabili din Romania.

    Este initiativa pentru MILIOANE de romani.

    Varsta minima: 65 ani pentru domni sau 63 de ani pentru doamne.

    Pensia maxima: 2500 lei / 2600 lei / 2700 lei.

    §C] Initiativa este pentru o parte din 4781124 pensionari romani.

    Initiativa este pentru pensionarii romani vulnerabili.

    Initiativa este pentru pensionarii cu pensii maxime de 2500 lei / 2600 lei / 2700 lei.

    La pensie lunara de 2800 lei, de 2900 lei, de 3000 lei, de 3100 lei, de 4100 lei, de 5100 lei, de 6100 lei, de 7100 lei, … este alta categorie de pensionari romani.

    NU amestecati categoriile de pensionari romani.

    Propuneri scrise pentru initiativa mai sunt posibile:
    atat de la pensionari cu pensii de peste 2700 lei,
    cat si de la persoane care NU sunt pensionari.

    Va multumesc anticipat.

    POST SCRIPTUM:
    „TODIROAE”
    „02/23″
    „Total drepturi 1895″
    Pensia mea este de 1895 lei, pentru luna februarie 2023.

    POST SCRIPTUM2:
    Cuantumul pensiei este demonstratia de apartenenta la categoria de romani pensionari vulnerabili.

  3. Revenirea la medicul de medicina generala! Cu ce era gresit sistemul medical? Asistenta medicala tuturor celor care aveau nevoie de medic vi se pare eroare? Timpul acordat pacientului nu hartiilor, sistemului informatic…era gresit?
    Huoooo! Ati nenorocit poporul cu reforme cretine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger