AcasăNewsMedicii anunță lupte în stradă după declarațiile lui Orban

Medicii anunță lupte în stradă după declarațiile lui Orban

Doctorii își vor drepturile salariale complete

Abia instalat la șefia Guvernului, Ludovic Orban va avea zile grele dacă va tăia salariile medicilor. Sindicatul Promedica afirmă, într-o scrisoare deschidă adresată premierului, că personalului medical este dispus “să lupte în stradă” dacă nu îi sunt respectate drepturile salariale.

Doctorii își vor drepturile salariale complete

Sindicaliștii suțin că ”există toleranță zero față de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce”, spun doctorii și cadrele medicale. Sindicatul Promedica îi atrage atenția că salariile personalului medical trebuie asigurate indiferent de situația economică.

Alertă în spitale

Aceștia spun că afirmația premierului că nu mai sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârșitul anului a declanșat o stare de alertă în spitale. “În acest moment, în unitățile medicale oamenii se tem să nu apară scăderi salariale, ce ar putea să îi afecteze, în mod grav. Ne-am săturat să auzim mereu același povești. Avem cu toții nevoie de soluții, nu de amenințări, debusolare și teama că mâine nu ne vom primi banii. Așteptăm de la primul ministru perspectiva unui viitor mai bun, a asigurării unui climat de muncă benefic desfășurării activității medicale. Avem nevoie de siguranță și stabilitate. Noi suntem aici să construim, nu să dărâmăm ceea ce am reușit să obținem până în acest moment pentru medici și sistemul medical, pentru siguranța pacientului”, se arată în scrisoarea deschisă. Sindicatul Promedica susține că dacă drepturile salariale ale medicilor nu sunt respectate, atunci aceștia vor ieși în stradă. “Vă rugăm să nu vă uitați promisiunile făcute înainte de a ajunge la putere și să acordați prioritate celui mai important sector: sănătatea. Dacă medicilor nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, suntem pregătiți să luptăm în stradă. Avem toleranță zero față de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce”,se mai precizează în documentul citat.

author avatar
Ramona Feraru
2.304 afisari

3 COMENTARII

  1. LA uni medici ar trebui sa nu le dea nici un ban pentru ca nu fac nimic si se uita numai dupa spaga.Ar trebui selectati

    • Ba ”sanatosule”, inainte de a jigni, invata dracului limba ma-tii si scrie corect, javra ce esti !
      Iti doresc sa te loveasca un cancer de colon cu metastaze pulmonare si hepatice, ca sa-ti primesti pedeapsa pentru gindurile tale negre !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger