AcasăNewsMedici si interlopi, afaceri de milioane pe spatele bolnavilor incurabil

Medici si interlopi, afaceri de milioane pe spatele bolnavilor incurabil

Titi Sgircitu este considerat de procurori capul retelei

Medici, farmacisti si interlopi au supt ani la rand, prin decontarea retetelor false de medicamente pentru boli incurabile, bani de la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Reteaua, formata din 25 de membri, a fost, ieri, pusa la pamant de procurorii DIICOT, in urma unor perchezitii de amploare efectuate in patru judete. In acelasi dosar este implicat si seful Penitenciarului Focsani.

Titi Sgircitu este considerat de procurori capul retelei

Descinderile au avut loc la sediile din Buzau si Constanta ale firmei vizate in ancheta, Ahmeya Pharm SRL, la locuinta din Braila a administratorului societatii, Liliana Sgircitu, dar si la Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focsani, unde este incarcerat interlopul Titi Sgircitu, patronul firmei.

Retete false pe numele unor copii cu handicap

Seful Penitenciarului Focsani, Adrian Iacob, l-ar fi ajutat pe Zircitu sa obtina liberarea conditionata

Medicii de familie, farmacistii, medicii oncologi sunt suspectati ca in perioada 2011-2015 au decontat fraudulos sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, provocand un prejudiciu de noua milioane de lei. Membrii retelei au intocmit si decontat prescriptii medicale fictive pentru medicamente folosite in tratarea de boli incurabile, cu pret de vanzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar dupa introducerea cardului de sanatate acestia au eliberat prescriptii medicale pe numele unor copii cu handicap psihic, majoritatea aflati in plasament. Prin intermediul SC Ahmeya Pharm SRL si in complicitate cu medici si functionari de la Casa de Asigurari de Sanatate Braila, sotii Liliana si Titi Sgircitu au decontat ilegal sume importante de bani, simuland eliberarea unor medicamente din stocuri, in baza unor retete fictive, eliberate de medici specialisti sau de familie. Pe de alta parte, directorul Penitenciarului Focsani, Adrian Iacob, este vizat in dosarul retetelor false dupa ce i-ar fi facilitat interlopului Titi Sgircitu (condamnat pentru infractiuni cu violenta, intr-un alt dosar) transferul in Penitenciarul Focsani, din Penitenciarul de la Braila, dar si liberarea conditionata. Procurorii lasa sa se inteleaga legatura dintre Sgircitu si Iacob: „Conex faptelor cercetate in prezenta cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la comiterea unor infractiuni de coruptie, in scopul obtinerii transferului liderului gruparii, in Penitenciarul Focsani”, se precizeaza in comunicatul DIICOT.

author avatar
National
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger