AcasăNewsMedicamente periculoase, scoase de la vanzare!

Medicamente periculoase, scoase de la vanzare!

Medicamentele noi sau pentru care se cer studii post-autorizare vor fi insotite de un avertisment clar

Pastilele Nizoral, cele folosite pentru infectiile la nivelul pielii, au fost interzise si pe piata din Romania. Decizia apartine Comisiei Europene, care sustine ca acest medicament afecteaza ficatul.

Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat ca Nizoral si alte patru medicamente similare vor fi retrase de pe piata. Farmacistii si medicii au fost anuntati ca medicamentele Nizoral, folosite in tratarea micozelor, vor disparea de pe piata. Alaturi de ele, vor disparea alte patru medicamente care contin ketoconazol, potrivit Romania TV.

Se pare ca acesta decizie a fost luata in luna octombrie la nivelul Comisiei Europene pe baza recomandarilor facute de Agentia Europeana a Medicamentului si comitetele de specialitate. Cele cinci medicamente sunt comprimate cu administrare orala care au la baza ketoconazol (antifungic si antimicotic).

Purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Anca Cuprariu, a explicat, potrivit sursei citate, ca intr-o luna medicamentele vor fi retrase de pe piata: „Este un proces in derulare. La nivelul intregii tari procesul de retragere de pe piata se va finaliza in aproximativ o luna”.

Comisia Europeana a constatat ca pacientii care folosesc medicamente cu ketoconazol tind sa dezvolte afectiuni hepatice, spre deosebire de cei care trateaza aceleasi afectiuni cu alte medicamente.

author avatar
Andra Nesu
715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger