AcasăNewsMedicament neautorizat în România, descoperit la vamă, în mașina unui ucrainean. S-au...

Medicament neautorizat în România, descoperit la vamă, în mașina unui ucrainean. S-au găsit o mie de capsule

sursa foto: Autoritatea Vamală Română/Facebook

Un control amănunțit pe care l-au făcut inspectorii vamali asupra unui autoturism condus de către un cetățean ucrainean a scos la iveală o cantitate semnificativă de cutii conținând un medicament neautorizat la noi în țară.

Detalii despre această situație au venit marți, 17 ianuarie, de la Autoritatea Vamală Română. Așa s-a aflat că în mașina înmatriculată în Ucraina s-ar fi găsit nu mai puțin de 1.000 de capsule de Arbivir.

La ce e folosit medicamentul

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală Iași, în urma unui control vamal amănunțit efectuat asupra unui autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean ucrainean, au descoperit și reținut 100 cutii ( 1.000 bucăți capsule ) ARBIVIR, medicament ucrainean neautorizat în România și folosit în profilaxia și tratamentul afecțiunilor virale”, conform Autorității Vamale Române.

Ce a urmat după ce au fost găsite cutiile cu medicamente? „Bunurile au fost reținute în vederea confiscării și a fost aplicată sancțiune contravențională”, menționează aceeași sursă.

Pe de altă parte, amintim că în cursul zilei de luni, 16 ianuarie, Ministerul Sănătății a publicat, pe pagina de Facebook, o serie de semne și simptome ale infecțiilor respiratorii – gripă, răceală sau virus sincițial respirator (VSR). Iată-le:

author avatar
Andrei Coman
828 afisari

10 COMENTARII

  1. Arbidol si Arbivil circula nestingherit in Romania inca din 2021, acuma s-au gasit astia sa-l descopere?

  2. Si cu ce-ar trebui sa ne tratam in tara in care nici macar paracetamol nu gasesti ??? Omul ori n-a platit suficient taxa de trecere, ori aveau nevoie vamesii de medicamente. Pai, de cel putin 2 ani, romanii din apropierea granitei si nu numai se trateaza cu medicamente de la ukroci. Numai cine -i orb nu vede.

  3. Asta e medicamentul care ne-a scapat de COVID. Daca era dupa criminalii in halate albe din linia intii la ora asta eram toti morti si ingropati de pfizer.

  4. Nemernicii astia nici macar sa ne tratam nu ne lasa. Ni se interzic medicamentele (care in alte tari salveaza vieti), si ni se ofera vaccinuri care nici alea nu se gasesc. O tara care comite genocid impotriva propriilor cetateni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger