AcasăNewsMedicament antiviral, tratament standard pentru Covid-19

Medicament antiviral, tratament standard pentru Covid-19

Medicamentul experimental Remdesivir, produs de  compania de biotehnologie Gilead Sciences, a dovedit un efect ”clar” în tratamentul noului coronavirus în cadrul unui studiu clinic, a anunțat dr. Anthony Fauci, cel mai reputat specialist în boli infecţioase din Statele Unite, consilier al preşedintelui Donald Trump.

Datele arată că Remdesivir are un efect clar, semnificativ şi pozitiv asupra reducerii timpului de vindecare” la bolnavii de coronavirus. Acest lucru dovedeşte că ”un medicament poate contracara virusul”, a apreciat expertul. Studiul clinic, realizat în parteneriat cu Institutele americane de sănătate (NIH) şi laboratorul american Gilead,  a arătat că pacienţii trataţi cu acest medicament au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo, rezultatele fiind salutate de Fauci ca fiind ”extrem de importante”. ”Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Acest lucru este foarte important. (…)Acesta va fi standardul pentru tratament”, a declarat Fauci reporterilor la Casa Albă, comparând anunţul cu situația din 1986, ”când căutam medicamentele pentru HIV şi nu aveam nimic”.

Un studiu realizat în China şi publicat miercuri, potrivit căruia Remdesivir de la Gilead nu are niciun beneficiu clinic semnificativ împotriva COVID-19, nu este ”un studiu adecvat”, a apreciat de asemenea dr. Fauci. Însă alți experți americani nu împărășesc entuziasmul lui Anthony Fauci, de pildă dr. Lawrence K. Altman, membru al The Wilson Center din Washington DC, a spus că eficiența medicamentului va fi demonstată în momentul în care se vor aduna mai multe date.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger