AcasăNewsMedic psihiatru celebru, retinut de DIICOT

Medic psihiatru celebru, retinut de DIICOT

Un cunoscut medic psihiatru a fost retinut de procurorii DIICOT, care il acuza ca ar fi primit 600 de lei la o persoana care urma un tratament pentru dependenta de droguri. Cristian Gheorghe Bellu Bengescu i-ar fi prescris pacientului o reteta pentru o cantitate de trei ori mai mare de metadona decat tratamentul necesar pacientului.

Cristian Bellu Bengescu este unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, specialist in toxicomanii, psihanaliza si sexologie

Procurorii DIICOT Bucuresti l-au retinut, ieri, pe medicului Cristian Gheorghe Bellu Bengescu si au cerut judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti arestarea preventiva a acestuia, pe o perioada de 30 de zile, pentru prescriere de droguri de mare risc, in forma continuata.

Prins in flagrant

„Din materialul probatoriu administrat in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca, in scopul obtinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, in calitate de medic si in cadrul unei unitati medicale, a prescris unui pacient, intr-o perioada de 27 de zile, un tratament de substitutie cu droguri de mare risc in cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, desi tratamentul necesar pacientului, conform fisei medicale, era in cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioada de 30 de zile”, arata DIICOT. Bengescu ar fi primit in schimbul retetei eliberate suma de 600 de lei, respectiv 300 de lei in 11 noiembrie si 300 de lei in 17 noiembrie. In ziua in care a primit a doua transa de bani, medicul a fost prins in flagrant, imediat dupa ce a prescris mai multe comprimate de Metadona – Sintalgon. Procurorii sustin ca prin prescrierea fara a fi necesara din punct de vedere medical, „substanta a fost deturnata din circuitul licit”.

author avatar
Nicole Ionescu
1.338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger