AcasăNewsMedic ploiestean, afirmatii SOCANTE: "Compromisuri peste compromisuri. Esti constient ca este malpraxis"

Medic ploiestean, afirmatii SOCANTE: „Compromisuri peste compromisuri. Esti constient ca este malpraxis”

Un chirug angajat la Spitalul Judetean Ploiesti face o serie de afirmatii extrem de dure, despre conditiile in care s-ar vedea nevoiti sa lucreze, zi de zi, specialistii de la aceasta unitate medicala. Doctorul sustine ca, date fiind conditiile vitrege in care ajung sa-si practice meseria, dar si a faptului ca nu au medicamentele potrivite pentru a trata pacientii, medicii ar ajunge sa comita, „constient”, malpraxis.

Prin intermediul unui mesaj pe care l-a trimis redactiei cotidianului ploiestean „Telegrama” si postat, marti, pe pagina electronica, medicul Dan Oprea tine sa atraga atentia asupra unei situatii alarmante. In ciuda faptului ca isi iubeste meseria, chirurgul lasa sa se inteleaga faptul ca, atat el, cat si colegii sai, au o misiune foarte dificila cand aleg sa faca un bine, adica sa-si vindece pacientii. Si asta pentru ca, sustine doctorul, nu au la dispozitie medicamentatia potrivita, iar instrumentarul folosit in timpul interventiilor chirurgicale e vechi si foarte uzat.

Ca urmare, riscul pentru pacienti e imens, iar medicii care lucreaza acolo ar sti asta. „Pense Liga Sure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic – racheta cosmica… Halate, campuri moi, de pe vremea lui Pazvante (…) Daca vrei sa tratezi un  bolnav, nu reusesti sa folosesti aceeasi schema de tratament macar 6-7 zile. Iti vine sa urli cand zilnic ti se schimba antibioticele din farmacia spitalului. Daca dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, desi esti constient ca este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gandaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu galme, dar anvelopari pe exterior… lucrari care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu stiu, nu se leaga nimic. Toata lumea este linistita! Exista un vinovat de serviciu… MEDICUL !!! Asta trebuie sa-si asume raspunderea. A jurat, nu”? se intreaba, retoric, medicul, conform sursei citate.

Odata ce mesajul doctorului a ajuns in atentia presei, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a sesizat si a trimis la spitalul judetean Ploiesti o comisie de ancheta. „Echipa de control va fi formata din Corpul de Control a Ministrului Sanatatii si DSP Prahova”, precizeaza oficialii Ministerului.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger