AcasăNewsMedic oncolog, retinut de DNA pentru luare de mita

Medic oncolog, retinut de DNA pentru luare de mita

Un medic specialist in oncologie medicala, sef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si coordonator judetean al Programului national de oncologie pentru judetul Harghita, a fost retinut pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita.

CSIKI CSONGOR, medic oncolog este acuzat de luare de mita (98 de acte materiale).

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca „in perioada 24.02.2014 – 23.06.2014, inculpatul CSIKI CSONGOR a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer, cu ocazia efectuarii unui numar de 85 de consultatii in incinta cabinetului situat in Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient in schimbul eliberarii unei retete periodice sau a efectuarii unei consultatii)”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Medicul a fost prins in flagrant in luni, 7 iulie, cand a primit de la un numar de 13 bolnavi, bani in numerar, in valoare totala de 810 lei si bunuri (cafea, bautura).

Marti, 8 iulie, Tribunalul Tirgu Mures a respins propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile formulata de procurorii anticoruptie, dispunand cercetarea inculpatului sub control judiciar. Fata de aceasta masura, procurorii au depus contestatie care urmeaza a fi judecata la Curtea de Apel Tirgu Mures.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii – D.J. Harghita.

Foto: pietricel.ro

author avatar
Alina Costache
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger