AcasăNewsMedic din Câmpina, conspirații despre Covid-19 în fața elevilor de liceu: „SARS-CoV-2...

Medic din Câmpina, conspirații despre Covid-19 în fața elevilor de liceu: „SARS-CoV-2 este o armă biologică”. S-a deschis o anchetă!  (VIDEO)

medic din CampinaMedic din Câmpina, conspirații despre Covid-19 în fața elevilor de liceu: „SARS-CoV-2 este o armă biologică”. S-a deschis o anchetă!  (VIDEO) / captură video

Un medic de familie din Câmpina a făcut afirmații nesusținute științific în fața unor elevi de liceu din clasa a XII-a, fapt care a atras atenția autorităților.

Dan Gavrilescu a fost invitat să țină un curs special în timpul programului ”Școala Altfel”. Acesta le-a spus elevilor prezenți la lecția online că virusul SARS-CoV-2 este fabricat de mâna criminală a omului și folosit ca armă biologică.

„Nenorocirea care este? El a fost folosit într-un război complicat, economic. Este o mare afacere în spatele acestei pandemii. Un război economic care să lovească în economiile puternice. Anul trecut toți au dat înapoi în afară de China, care s-a redresat repede și acum este cea mai mare putere economică. O afacere mare cu vaccinurile, în care s-a investit foarte mult și banii trebuie recuperați. Deci practic trăim într-o minciună indusă prin televizor”, au fost afirmațiile făcute de medic în fața elevilor.

O parte din înregistrarea cursului a fost postată de Dan Gavrilescu chiar pe pagina sa de Facebook, însă a fost scoasă ulterior, scrie Ziarul Incomod. Medicul a anunţat într-un comentariu că ”am fost somat să şterg lecţia ”.

Imaginile video au fost însoțite de o fotografie cu tabla pe care scrisese ”planul lecției”.

foto Dan GavrilescuFacevook

Dirigintele clasei, cercetat pentru neglijență

S-a deschis o anchetă după cursul de teorii ale conspiraţiei despre COVID-19 ţinut de medic în faţa elevilor. Directorul liceului şi dirigintele clasei unde medicul a ținut lecția au fost chemaţi, vineri, pentru a da explicaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Dirigintele este acuzat de neglijenţă pentru că a permis unei persoane din afara şcolii să le vorbească elevilor despre noul coronavirus, expunând propria părere ca fiind un adevăr incontestabil.

„Din punctul nostru de vedere a fost o neglijenţă a doamnei diriginte. Ar fi trebuit să aibă o discuţie înainte cu domnul doctor şi să stabilească împreună tema discursului. Vom propune ca doamna profesoară să-şi piardă calitatea de diriginte al clasei”, a declarat Ilona Rizea, inspector şef al ISJ Prahova.

De asemenea, și Colegiul Medicilor Prahova s-a autosesizat în cazul medicului de familie Dan Gavrilescu, transmite Adevarul.

author avatar
Andreea Vlad
380 afisari

6 COMENTARII