AcasăNewsMedic de la Centrul Caraiman din Sectorul 1, pensionat cu forța. Scandal...

Medic de la Centrul Caraiman din Sectorul 1, pensionat cu forța. Scandal în ședința Consiliului local

Medic de la Centrul Caraiman din Sectorul 1, pensionat cu forța. Scandal în ședința Consiliului local

Un medic de la Centrul „Caraiman”, aflat în subordinea Primăriei Sectorului 1, face acuzații grave la adresa primarului Clotilde Armand. Teodora Marinescu susține că a fost pensionată cu forța, în plină pandemie.

Deși are 33 de ani de experiență profesională ca medic generalist, medic de familie și chiar medic de urgență, Teodora Marinescu spune a fost pensionată de conducerea Centrului „Caraiman” chiar de Crăciun, înainte de împlinirea vârstei de 65 de ani.

Aceasta ar dori să mai profeseze încă doi ani, așa cum îi dă dreptul Legea 95/2006. „Sunt medic cu o vechime de 33 de ani, am făcut și asistență de urgență pe ambulanță și medicină de familie, sunt și medic primar și am activat până în prezent, îngrijind cam 2000 de pacienți, până acum, poate și mai mult, făcând de toate și consulturi și pansamente și injecții și de toate. O activitate medicală multiplă plus telemedicina.

Am o mare rugăminte, eu vreau să mai profesez, totuși, și am fost de folos acestei comunități (…) Pentru că eu am nevoie de acești doi ani. Mai am doi ani și, pe urmă, voi fi obligată să mă retrag ca medic. Totuși sunt medic primar, am 33 de ani de experiență. Nu este de aruncat un medic care are experiență. Medicul trebuie să aibă experiență ca să aibă o activitate eficientă și de calitate”, a spus Teodora Marinescu în plenul Consiliului Local al Sectorului 1, potrivit bucurestifm.ro.

Reacția lui Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand ridică din umeri și spune că cei de la Centrul „Caraiman” nu au făcut decât să aplice legea.

„Ce s-a întâmplat pur și simplu s-a urmărit legea. Aveți deja o pensie, noi vă ajutăm dacă este nevoie și aveți niște probleme financiare. Am ajutat mereu toți cei care au avut nevoie de ajutorul nostru. Eu nu știam că o să veniți aici. Consiliul Local, în acest caz, ce poate să vă facă? Să vă spună că, dacă nu aveți resursele suficiente, să vă ajutăm? Sigur, vă ajutăm, doamnă. Dar nu cred că e cazul acuma să discutăm o jumătate de oră despre situația dumneavoastră”, a declarat edilul Sectorului 1, în plenul ședinței Consiliului Local.

Mai mulți consilieri locali de la Primăria Sectorului 1 i-au cerut scuze medicului Teodora Marinescu pentru modul în care a fost tratată și au propus instituirea unei comisii de analiză a activității conducerii Centrului „Caraiman”.

author avatar
Andreea Vlad
954 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger