AcasăNewsMedic acuzat de luare de mită, pus sub control judiciar

Medic acuzat de luare de mită, pus sub control judiciar

Procurorii DNA au decis reținerea, în primă fază, a unui medic din cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj, doctorul fiind dus apoi în fața instanței, care a dispus plasarea acestuia sub control judiciar, pe o durată de 60 de zile, de miercuri începând.

Medicul Alexandru Faur este acuzat de luare de mită în formă continuată, într-un dosar în care mai este cercetată și o altă persoană, al cărei nume nu a fost făcut public de către procurori. În schimb, s-a aflat că acuzațiile care planează asupra acesteia sunt de dare de mită și trafic de influență, ambele în formă continuată.

Iată ce au comunicat reprezentanții DNA cu privire la ordonanța procurorilor:

„În perioada aprilie 2019 – septembrie 2019, persoana inculpată în cauză a pretins și a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru cele 61 de persoane.

În același context, la data 16 septembrie 2019, inculpata a primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remiși medicului Faur Alexandru, în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger