AcasăNewsMeciul granzilor: Tiriac vs Isarescu

Meciul granzilor: Tiriac vs Isarescu

E posibil ca miliardarul și guvernatorul să se lupte în instanță pentru Arenele BNR

Miliardarul Ion Tiriac i-a declarat razboi guvernatorului BNR Mugur Isarescu, marul discordiei fiind Arenele Bancii Nationale inchise in prezent din cauza lipsei avizului ISU.

E posibil ca miliardarul și guvernatorul<br >să se lupte în instanță pentru Arenele BNR

In cadrul audierii de la Comisia de buget din Senat , dupa ce a explicat ca Banca Nationala, proprietar al Arenelor BNR, nu se poate ocupa corespunzator de complexul sportiv si nici nu isi indeplineste principala obligatie contractuala si anume organizarea si sposorizarea de competitii la standarde nationale si internationale, Ion Tiriac i-a facut o oferta publica lui Migur Isarescu.

“Ii platesc lui Isarescu de zece ori”

”Nici nu stiu de ce am venit astazi aici, cred ca am venit degeaba, dar ma bucur ca macar dumneavoastra ne asculati, ca nu ne asculta nimeni de 20-30 de ani. Eu ii fac o oferta publica domnului Isarescu, Bancii Nationale si vreau sa cumpar Arenele BNR. Ii dau de doua ori, de patri ori, de 10 ori”, a explicat Ion Tiriac, care a completat ca in cazul in care nu va putea sa cumpere Arenele BNR va cauta prin acte si va actiona BNR-ul in judecata. “Turneul Romanian Tenis Open valoreaza cateva sute de milioane de dolari. Aia de la ISU nu au venit dintr-o data ci mai intai au avertizat timp de 3 ani iar in 2016 le-au spus celor de la BNR ca-l inchid, iar BNR mi-a comunicat si mie. Nu ma pricep la banci, am pus oameni care stiu sa faca banking. Nu stiu asigurari dar mi-am luat oameni care stiu. Dar tenis stiu sa fac! Si fiind cunoscut in lume, am inchiriat Roamanian Tenis Open la ATP si s-au batut Milan cu Budapesta pentru turneul meu. Budapesta l-a inchiriat si acum vor sa-l cumpere de la mine, dar eu nu am de vanzare nimic. Dar ca sa va faceti o idee, un turneu cum e Madridul, maine il vinzi cu 250 de milioane, daca esti prost si nu faci niste calcule. Consider ca aceasta baza ne-a fost furata. Eu ii fac o oferta Guvernatorului: Ii platesc de patru ori. De zece ori cat a dat pe ea. Si nici n-o duc din Romania. O las aici! BNR nici nu au ce face acolo. Au facut acolo un hotelas, nu stiu ce e ca nu m-a invitat domnul Guvernatoru. De ce au mai cumparat-o, n-am nicio idee”. Omul de afaceri a precizat ca turneul de tenis de la Bucuresti este unul care ar putea scoate din publicitate 35-40 de milioane de euro, tocmai de aceea el nu are nevoie de niciun ajutor din partea statului.

Cuibusorul de nebunii al bancherilor

Surse parlamentare sustin ca baza sportiva „Arenele BNR” nu a fost modernizata, ci lasata in paragina, in conditiile in care, acolo, puteau avea loc competitii sportive internationale. „Bancherii, atat din bancile private, cat si din BNR, merg si joaca tenis acolo, organizeaza evenimente in interes personal, aceasta baza este folosita numai de sistemul bancar”, sustin unele voci. Fostii tenismeni Ilie Nastase si Ion Tiriac l-au criticat, in vara acestui an, pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru atitudinea indiferenta fata de situatia Arenelor BNR, aflate in stare avansata de degradare. Cei doi au acuzat conducerea BNR ca nu doreste sa cedeze terenul Primariei Capitalei, dar nici sa investeasca in modernizarea „Arenelor BNR” pentru a putea primi avizul ISU. Ilie Nastase chiar a spus ca, in locul lui Ion Tiriac, cel care a fost nevoit sa mute la Budapesta turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, dupa ce Terenul Central din Complexul „Arenele BNR” a fost inchis de ISU, l-ar da in judecata pe guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu.

author avatar
Andrei Coman
872 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger