AcasăNewsMecanicul care a lovit trenul la Fetești, reținut! Polițiștii au stabilit că...

Mecanicul care a lovit trenul la Fetești, reținut! Polițiștii au stabilit că era beat. Ce alcoolemie avea bărbatul

fetestiMecanicul care a lovit trenul la Fetești, reținut! Polițiștii au stabilit că era beat. Ce alcoolemie avea bărbatul

Mecanicul trenului marfar care a lovit o altă garnitură staționată la Fetești a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii au stabilit că era băut, nu respectase timpul de odihnă, nici restricţia de viteză impusă în zonă şi nici semnalul roşu de oprire.

Bărbatul este urmărit penal pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă. În plus față de nerespectarea normelor de circulație, el a fost depistat și cu o alcoolemie de 0,40 miligrame în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, se arată într-un comunicat al IPJ Ialomița.

Mecanicul se confruntă cu multiple acuzații

Polițiștii din Ialomița anchetează accidentul feroviar din noaptea de miercuri spre joi, când un tren de marfă aparţinând unei societăţi comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe relaţia Craiova – Constanţa Port, a intrat în staţia C.F. Feteşti pe firul 2. Marfarul a intrat în coliziune cu un alt tren de marfă, staţionat în staţia C.F. Feteşti la aceeaşi linie.

„Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia C.F. Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie”, au transmis polițiștii în comunicat.

Polițiștii i-au deschis dosar penal

În plus, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Faţă de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. De asemenea, faţă de cel în cauză, poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, faţă de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Feteşti, luarea de măsuri legale”, a precizat Poliţia Ialomiţa.

author avatar
Andreea Vlad
306 afisari

3 COMENTARII

  1. In tara noastra un asa needucat, prost si nesintit a ajuns seful CFR !!! Nici macar sa minta nu stie ipochimenul !!!Guvern – v-ati luat nasul la purtare, vai de voi ! O sa ajungem in fel de satra .

  2. S drula , poate ai ceva treaba si noi te retinem ! Inhata gasca si la Turnul Chindiei cu voi, bagabontilor !

  3. Daca tot scrieti un articol verficati ca sa vedeti cate sisteme de siguranta trebuiau respectate de sefii lui si nu au fost respectate In primul rand ar trebui ca doi mecanici sa fie in locomotiva In al doilea rand exista/ ar trebui sa existe un sistem la bord care opreste locomotiva automat daca nu se respecta regulile de circulatie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger