AcasăNewsMazare, la Instanta Suprema

Mazare, la Instanta Suprema

Zi plina la Inalta Curte, cu multe nume cunoscute din sfera politica trecand pragul Curtii Supreme. De aceasta data, Radu Mazare a fost zarit venind la instanta.

Dupa social-democratii Victor Ponta si Dan Sova, care au ajuns la ICCJ inainte de ora 12, in urma cu scurta vreme, mai precis cu doar o jumatate de ora dupa miezul zilei, in cladirea care adaposteste sediul Instantei Supreme a intrat si fostul edil al orasului de la malul marii.

Radu Mazare este prezent la primul termen al dosarului trimis recent in instanta, de catre procurorii DNA, sedinta de judecata urmand sa inceapa la ora 13. Azi urmeaza ca judecatorul sa verifice masura controlului judiciar, sub care a fost trimis in fata instantei fostul edil constantean, ceilalti doi acuzati fiind trimisi in judecata in stare de libertate.

Este vorba despre cauza in care au fost deferiti justitiei si fratele fostului edil, Radu Mazare, acuzat de DNA de luare de mita si fals in declaratii, senatorul Alexandru Mazare – acesta din urma fiind cercetat pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii, dar si afaceristul Morgenstern, acuzat de dare de mita, toti cei trei intrand in vizorul procurorilor anticorputie in privinta construirii cartierului de locuinte sociale „Henri Coanda”, din Constanta.

La momentul trimiterii sale in judecata, mai exact pe 1 aprilie, procurorii anuntau faptul ca „inculpatul Mazare Radu Stefan, in calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat, la inceputul anului 2011, programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social “HENRI COANDA”, aprobat prin hotarare a Consiliului Local al mun. Constanta. Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei ce urma sa fie organizata”, dar si ca „astfel, in cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)”.

Totodata, reprezentantii DNA au adaugat si urmatoarele aspecte: „Precizam ca din suma totala de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferati catre contul personal al primarului Mazare Radu Stefan si 80.000 de euro catre contul pus la dispozitie de fratele sau Mazare Alexandru, ambele fiind deschise la o banca din Israel. Banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate”, dar si ca „in schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazare Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau in sarcina atributiilor sale de serviciu (ex. initierea unor hotarari de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achizitie sau prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de inculpatul Morgenstern Avraham)”.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger