AcasăNewsMazare, ”impachetat” de consulul din Madagascar

Mazare, ”impachetat” de consulul din Madagascar

Radu Mazare, ”sedus” pe Aeroportul Antananarivo

Radu Mazare, fostul edil al Constantei, a fost retinut in Madagascar dupa o actiune pusa la cale de consulul  acestei tari in Romania, Serge Rameau. Ies la iveala amanunte uluitoare ce vor declansa, cel mai probabil, un adevarat scandal diplomatic.

Radu Mazare sedus pe Aeroportul Antananarivo

Povestea incepe cand, fiul consulului, Dorin Rameau, a cumparat, in 2017, din banii lui Radu Mazare un teren de 2000 de metri patrati pe numele sau. Ulterior, fostul edil a construit pe acest spatiu un complex de locuinte, numite ”bungalow”. La aproape un an, acesta a decis sa-l excluda din firma pe fiul consulului, Dorin Rameau. Decizia lui Mazare i-a fost aproape fatala. Asta pentru ca legile din acesta insula prevad ca achizitionarea unui teren se poate face doar pe numele unui persoane care s-a nascut in insula, malgas. Amintim ca fostul edil din Constanta ceruse azil politic, deci nu avea inca drepturi depline pentru a face o astfel de afacere.

Dupa excluderea din firma a fiului, Serge Rameau a decis sa puna punct ”relatiei” cu Mazare. O sursa apropiata anchetei a declarat ca fostul primar al Constantei a fost chemat in capitala Antananarivo  de consulul Rameau pentru a ii fi inmanate actele de rezidenta pentru urmatorii cinci ani. Moment in care edilul a fost retinut pe Aeroportul din Madagascar. Chemat pentru a da explicatii,  consulul general onorific al Madagascarului la Bucuresti a spus:”Dupa condamnarea lui Mazare am fost convocat de ministrul de externe al Madagascarului, care mi-a cerut explicatii, pentru ca acolo nimeni nu intelegea cine e dl Mazare, de ce a venit in tara noastra, etc. I-am explicat toata situatia iar el mi-a explicat ca nu avem un acord de extradare cu Romania.

Serge Rameau consulul care s a suparat cand Mazare i a stricat afacerile

Am raspuns ca Romania este membra UE si ca lucrurile trebuie facute in mod convenabil, cu respectarea legilor. El mi-a raspuns ca din punct de vedere judiciar este dispus sa dea <<Cezarului ce e al Cezarului>>, dar ca are nevoie de copia mandatului international de arestare”. Ulterior, mama lu Mazare dar si iubita acestuia au fost audiate de politistii malaiezieni. Pe de alta parte,  ministrul Teodor Melescanu il contrazice pe consulul din Madagascar. Melescanu spune ca sesizarea acestuia a fost pe mandatul de arestare, nu pe procedura de extradare. El a spus ca, intr-adevar, consulul din Madagascar a fost in audienta la Ministerul roman de Externe, in februarie 2018, cand a spus ca ar fi interesat sa coopereze in ceea ce il priveste pe Mazare, ministrul sustinand ca nu stie insa daca acea idee „a fost personala sau a autoritatilor malgase”. Mai mult, seful diplomatilor  spune ca reprezentantul onorific, l-ar fi ”impachetat pe Mazare”, ”pentru ca nu are competente pentru a mentine relatii cu tara respectiva, rolul sau fiind doar <<in promovarea contactelor umane, a dezvoltarii relatiilor comerciale>>”.

author avatar
Ramona Feraru
2.499 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger