AcasăNewsMazăre continuă să se împotrivească justiției

Mazăre continuă să se împotrivească justiției

Radu Mazăre a cerut marţi magistraţilor ÎCCJ revocarea arestului preventiv dispus în dosarul Polaris. 

 

 

UPDATE: Radu Mazăre a fost adus de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casație și Justitie, prima ocazie în care a ieșit din închisoare după ce a ajuns după gratii. În ciuda solicitării avocaților săi, judecătorii au decis prelungirea cu 60 de zile a mandatului de arestare din dosarul Polaris, decizie care poate fi contestată. Ședința de judecată a început la ora 12. Însă este numai o procedură formală, întrucât fostul primar are deja o condamnare definitivă la 9 ani și 12 luni de închisoare, în dosarul retrocedărilor de plaje.

[youtube] sI5AgfeYyVI[/youtube]

––-

Apărătorii săi susțin că scopul măsurii preventive nu mai poate fi atins, deoarece fostul edil deja este încarcerat în urma unei decizii definitive.

Avocaţii lui Radu Mazăre au solicitat revocarea arestului preventiv dispus în dosarul Polaris, deoarece scopul măsurii nu mai poate fi atins, întrucât fostul primar al Constanţei se află deja sub puterea unei decizii privative de libertate, cea din dosarul retrocedărilor.

La ora asta ar fi o pură formalitate să venim din 30 în 30 de zile să disputăm acest mandat, care nu mai are niciun scop, a spus apărătorul fostului edil.

La rândul său, procurorul a solicitat respingerea cererii avocatului şi a afirmat că „în decembrie 2018, [Radu Mazăre] a părăsit teritoriul României deşi s-a aflat sub o măsură preventivă. A avut o conduită de sfidare a justiţiei. Cauza nu e definitiv soluţionată. Inculpatul a reuşit să fie adus în ţară cu intervenţia organelor competente”.

Radu Mazăre a fost plasat, în acest dosar, sub control judiciar, însă fostul edil a încălcat condiţiile legale şi a plecat în Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele său. În 21 mai 2019, instanţa supremă a confirmat mandatul de arestare preventivă, nefiind decizie definitivă.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
270 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mazăre e un băiat mult prea deștept încât să fie îngenuncheat de niste URSI, din justiție !!! BRAVO LUI !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger