AcasăNewsMAURICE SENDAK, "Picasso al copiilor", omagiat printr-un Google Doodle (VIDEO)

MAURICE SENDAK, „Picasso al copiilor”, omagiat printr-un Google Doodle (VIDEO)

Celebrul scriitor de carti si ilustrator MAURICE SENDAK (n. 10 iunie 1928)  este celebrat de Google printr-un Doodle animat, cu ocazia sarbatoririi a 85 de ani de la nastere.

Maurice Sendak, nascut la Brooklyn, in familia unor evrei polonezi, a  fost declarat cel mai important autor de carti pentru copii al secolului 20. A scris peste 17 carti si a fost un ilustrator prolific, devenind faimos in intreaga lume pentru cartea „Where the wild things are”, publicata in 1963 si vanduta in peste 19 milioane de exemplare. Volumul prezinta aventurile unui baiat neastamparat, Max, care porneste intr-o calatorie imaginara, dupa ce a fost trimis de parinti la culcare fara sa ia cina.

Google Doodle-ul pentru Maurice Sendak prezinta personajele din cunoscuta carte a lui Maurice Sendak, „Where the wild things are”, cu  baietelul Max si monstrii din jungla.

Cei care au lucrat la crearea Doodle-ului animat pentru Maurice Sendak au marturisit ca le-a fost destul de greu sa conceapa un logo care sa omagieze o legenda a atator generatii, asa ca cea mai buna solutie a fost sa lase personajele lui  Maurice Sendak sa vorbeasca.

In Doodle-ul creat pentru celebrarea celor 85 de ani de la nasterea lui Maurice Sendak apar 16 dintre personajele autorului, care la final se aduna in jurul unui tort cu lumanari in forma de 85.

[youtube]UgtEDdumbwo[/youtube]

Maurice Sendak, comparat cu „un Picasso pentru copii”, a fost onorat de fostul presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, in 1996, cu Medalia Nationala pentru Arta.

Printre volumele scrise de Maurice Sendak se numara „In the Night Kitchen”, „Outside Over There”, „Higglety Pigglety Pop!” si „The Nutshell Library”. In crearea operelor sale, Maurice Sendak a fost influentat de Walt Disney, dar si de Herman Melville, Emily Dickinson si Mozart.

Maurice Sendak a recunoscut ca a fost homosexual si a avut o relatie cu psihanalistul dr. Eugene Glynn, care a durat 50 de ani.

Maurice Sendak s-a remarcat, spre finalul vietii, prin donatia de un milion de dolari catre un ONG, si a murit pe 8 mai 2012, la un spital din Connecticut, ca urmare a complicatiilor suferite dupa un atac cerebral.

[youtube]6cOEFnppm_A#![/youtube]

 

author avatar
Alina Costache
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger