AcasăNewsMatteo Salvini mătrăşeşte taberele de romi

Matteo Salvini mătrăşeşte taberele de romi

Curăţenie în mahalale

Ministrul de interne italian, liderul Ligii (extremă dreapta), le-a comandat prefecţilor din teritoriu un raport referitor la prezenţa taberelor de romi, cu scopul evacuării lor. O măsură care provoacă agitaţie.

Curăţenie în mahalale

Salvini a cerut un raport în două săptămâni, privind prezenţa romilor, sinti şi caminanti (nomazi)’.  Obiectivul este de a verifica prezenţa taberelor ilegale în vederea stabilirii unui plan de evacuare’, arată comunicatul Ministerului de Interne. Recent, Salvini a provocat iritarea UE după ce a iniţiat un plan de recensământ al romilor, principala minoritate din Italia – estimările variază de la 90.000 la 180.000 de oameni care populează  în special Napoli, Roma şi Milano. Conform unui raport din 2017 al asociaţiei ’21 Iulie’, care se ocupă de drepturile romilor şi sinti, 26.000 de romi, sinti şi nomazi trăiesc în locuinţe sau în tabere improvizate. Jumătate dintre romi au cetăţenie italiană, mulţi provin din Europa Centrală şi de Est, cu o creştere semnificativă a celor din România, au un loc de muncă şi o locuinţă stabilă, însă se integrează greu în societate iar  manifestările ostile împotriva lor sunt din ce în ce mai prezente. Politica anti-migaţie  a Ligii a amplificat problema minorităţii rome din ţară, un raport al ONG-ului 21 iulie, publicat în luna aprilie, în așa-numitele tabere ” neoficiale   de la marginile oraşelor trăiesc aproximativ 10.000 de persoane, în special cetățeni români, lucrători sezonieri.  Romii au o imagine foarte proastă în Italia, iar trecerea lor din mahalale în locuinţe decente provoacă, de fiecare dată, proteste din partea rezidenţilor. “În mandatul meu de ministru, obiectivul este zero tabere de romi. Sunt mulţi romi care trăiesc onest în Italia, au locuri de muncă şi îşi trimit copii la şcoală, dar în tabere există mii care trăiesc ilegal şi pe seama altora”, a mai precizat  Matteo Salvini. Plnul UE privind incluziunea socială a romilor funcţionează doar pe hârtie,  iar în strategiile cerute statelor membre nu se văd măsuri concrete.

author avatar
Andrei Coman
309 afisari

2 COMENTARII

  1. Țigani, bă, mai terminați cu vrăjeala asta semantica, nu știu pe cine trebuie să lingeți în cur menținând falsul asta nesimțit. Ori, poate, sunteți și voi țigani?

  2. Orce om rational nu poate sa acepte transformarea orcarei loc din oras intr-o mahala ,o satra ,o tiganie !!.N-am muncit o viata ca sa vina tiganii nomazi sa se cace la usa mea sau sa-mi intre in casa sau sa-mi dea in cap pe strada.
    Sunt total de acord sa dispara orce ajutor social pentru tiganii nomazi buni de munca.
    Tiganilor condamnati pentru viol,crime ,huliganism,distrugeri trebuie sa li se limiteze dreptul de miscare.
    S-a dovedit gresita politica de libertate de miscare pentru tigani , tiganii si-au adaptat obiceiurile antisociale la locurile unde au migrat .Iresponsabilitatea ,hotia,minciuna ,agesivitatea ,lenea ,inselatoria-excrocheria au capatat valori neinchipuite fata acum 10 ani .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger