AcasăNewsMaternitatea Giulesti plateste daune masive in cazul "bebelusilor arsi"

Maternitatea Giulesti plateste daune masive in cazul „bebelusilor arsi”

sursa foto: evz.ro

Pe 16 august 2010, sase nou-nascuti mureau la Maternitatea Giulesti, dupa ce un incediu a distrus aproape complet un salon in care se aflau, in total, 11 nou-nascuti. Instanta a avut nevoie de aproape trei ani pentru a da un prim verdict in acest caz.

sursa foto: evz.ro

Bilantul incidentului a fost unul cat se poate de tragic: sase dintre cei 11 nou-nascuti au murit, iar alti cinci au suferit vatamari corporale grave. In plus, s-au inregistrat pagube de circa 1,5 milioane de lei.

Vinovati au fost considerati mai multi reprezentanti ai Maternitatii Giulesti in frunte cu asistenta Florentina Cirstea, cea care trebuia sa aiba grija de cei 11 nou-nascuti. Aceasta a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 6 au decis ca Maternitatea Giulesti sa plateasca daune de cate 80.000 de lei pentru fiecare nou-nascut care si-a pierdut viata in tragicul incident. De asemenea, Materminatea Giulesti trebuie sa plateasca o amenda penala de 400.000 de lei pentru ucidere din culpa.

Managerul institutiei a fost amendat cu 6.500 de lei, iar seful Departamentului Tehnic a fost condamnat la patru ani de inchisoare, cu suspendare, incendiul fiind provocat de un scurt-circuit. S-a considerat ca scurt-circuitul s-a produs din cauza modului deficitar in care au fost intretinute instalatiile.

Deciziile magistratilor pot fi atacate cu recurs de fiecare dintre partile implicate in acest proces.

author avatar
Cristi Ionita
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger