AcasăNewsMaternitatea care bate Ritz-ul: 1 milion de dolari pentru o nastere

Maternitatea care bate Ritz-ul: 1 milion de dolari pentru o nastere

Englezii spun ca e ca la Buckingham. Francezii cred ca e mai degraba ca intr-un apartament de lux de la Ritz. Rusii zic ca aduce cu o incapere de la Ermitaj. Japonezii, in schimb, o au. Cea mai luxoasa maternitate din lume functioneaza la Tokio, in cartierul rezidential Kichijoji, in vestul capitalei nipone.

E drept, nu toate apartamentele beneficiaza de o asemenea opulenta, ci doar cele din programul Elisabeta, destinat femeilor insarcinate cu cele mai mari pretentii si, evident, cu cei mai multi bani. La spitalul de obstetrica si ginecologie Mizuguchi, un astfel de apartament poate ajunge la valoarea de 100 milioane de yeni, adica aproximativ 1 milion de dolari, pachetul de sase zile incluzand, evident, nasterea si primele ore de lauzie. Apartamentele din programul Elisabeta (denumit astfel in memoria Elisabetei de Wittelsbach, Imparateasa Austriei, cunoscuta mai ales sub numele „Sisi”) abunda in mobila stil, candelabre impunatoare si beneficiaza de un pat imens, captusit cu aur.

O echipa de medici, cu asistentele de rigoare, este disponibila 24 de ore din 24 de ore doar pentru un asemenea oaspete al Spitalului Mizuguchi – cei de aici considera mult mai elegant sa trateze astfel viitoarelor mamici , decat ca „paciente”.

Mamele au parte de un decor orbitor si de o atentie deosebita, simtindu-se ca niste adevarate regine. Pachetul de ultra-lux include, printre altele, cine festive impreuna cu familia, vestimentatie de epoca (creatii speciale, croite dupa imbracamintea purtata de sotia imparatului Franz Joseph), sedinte de ingrijirea pielii si de make-up, pe intreaga durata a sejurului si chiar un serviciu de limuzina.

Nivelul de lux oferit de maternitatea Mizuguchi face ca institutia spitaliceasca din capitala Japoniei sa surclaseze clinici similare de prestigiu din lume, inclusiv spitalul privat „Portland” din Londra, acolo unde o nastere ajunge sa coste 500.000 de lire sterline. La „Portland Hospital” au dat nastere copiilor lor celebritati precum Victoria Beckham, Kate Winslet, Elizabeth Hurley sau Ducesa de York.

author avatar
Mihai Koblenko
705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger