AcasăNewsMasurile speciale al Politiei la UNTOLD. Asteptam rezultatele!

Masurile speciale al Politiei la UNTOLD. Asteptam rezultatele!

Cainele Politiei, Suier, vine la Untold si are mirosul fin

Mai sunt doua zile pana la UNTOLD 2018, a patra editie a celui mai asteptat eveniment muzical din Romania care se va desfasura la Cluj. Aproape 200 de artisti straini si romani vor urca pe cele 10 scene din perimetrul festivalului care vor face sa se vorbeasca mult despre oras . De asemenea, zeci, poate sute de infractori (iubitori de muzica si ei, dar nu numai) se vor simti in largul lor. Este stiut faptul ca astfel de evenimente  reprezinta raiul drogurilor, de exemplu.

Cainele Politiei Suier vine la Untold si are mirosul fin

Pentru prima data Ministerul de Interne  a anuntat cu surle si trambite masuri speciale fiind cunoscut faptul ca aici se consuma si substante interzise si ca sunt foarte multe incidente. Astfel, reprezentantii MAI au sustinut, intr-o conferinta de presa, ca peste 1200 de angajati ai institutiei – politisti, jandarmi, pompieri si piloti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie – vor actiona, in perioada 3 – 6 august, in Cluj-Napoca, pentru buna desfasurare a Festivalului UNTOLD 2017.  Mai mult, in zona de desfasurare a festivalului va fi amenajata si va functiona, 24 de ore din 24, o sectie de politie.

Iertat pentru ca a consumat cannabis

Masurile de securitate au fost facute publice si este necesar ca dupa eveniment sa fie anuntate si rezultatele in conditiile in care anul trecut au fost trimisi in judecata pentru consum de droguri mai multe persoane.  Conform presei locale, intr-o singura noapte un traficant de droguri poate sa castige  sume de peste 500.000 de euro. Curios este, insa, cazul unui tanar de 30 de ani care a fost prins, in 2017, cu cannabis si etnobotanice si trimis in judecata de DIICOT, si care nu a primit nicio pedeaspsa sau amenda, in ciuda dovezilor clare aduse prin rechizitoriu. Mai mult, tanarul a recunoscut fapta, in fata magistratilor care totusi l-au achitat. Conform site-ului clujust.ro, judecatorii Tribunalui Cluj si-au motivat decizia sustinand ca tanarul „a colaborat cu organele judiciare regretand fapta si ulterior s-a inscris intr-un program de  asistenta medicala, psihologica si sociala in vederea renuntarii la fumat si la consumul de substante psihoactive si ca s-a reintegrat pentru ca si-a gasit un loc de munca”, se spune in motivarea instantei. Decizia a ramas definitiva si la Curtea de Apel.

Marea captura, 7 grame de marijuana

Zilele trecute, Politia de Frontiera  a dezvaluit ca au descoperit in bagajele unui cetatean columbian, care vroia sa participe la festival,  7 grame marijuana intr-o cutie de lemn. Politistii nu au spus insa ce s-a intamplat cu columbianul, sustinand ca dosarul a fost trimis procurorilor DIICOT. Politistii au facut insa un slogan naiv cu care incearca sa stopeze fenomenul. ”Distreaza-te legal la #UNTOLD si nu incheia petrecrea inainte de a incepe!”, au postat reprezentantii Politiei de Frontiera pe pagina de facebook a insitutiei.

author avatar
Ramona Feraru
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger