AcasăNewsMasuri luate de Primaria sectorului 1 pentru copii

Masuri luate de Primaria sectorului 1 pentru copii

Cum educatia celor mici e foarte importanta, la fel si recunoasterea meritelor elevilor care reusesc sa obtina rezultate aparte la competitiile la care participa, copiii din sectorul 1 au parte de sustinerea Primariei.

Astfel, s-a aprobat derularea Proiectului educational ”Gradinita pentru toti” in toate unitatile de invatamant de stat cu nivel prescolar de pe raza Sectorului 1. Pentru al doilea an consecutiv, copiii din gradinite vor beneficia de optionale de dezvoltare personala si limbi straine, fara ca parintii sa suporte contravaloarea acestora. Costul predarii disciplinelor optionale este suportat integral de la bugetul local al Sectorului 1. ”Ca edil al Sectorului 1 mi-am propus ca, in fiecare an, sa diversificam oferta educationala pe care o punem la dispozitia copiilor care invata in scolile si gradinitele pe care le administram. Plecand de la rezultatele pozitive pe care le-a inregistrat acest proiect in cursul anului scolar trecut, am decis sa-l continuam ca sa oferim copiilor cele mai bune conditii pentru a performa si a reusi in viata”, afirma Primarul Dan Tudorache.

Acest proiect educational prevede ca prescolarii de la grupa mica sa beneficieze de un optional ”Limba straina” cu doua sedinte pe saptamana, iar cei de la grupele mijlocie si mare vor avea un optional ”Limba straina” si un optional ”Dezvoltare personala”, ambele cu cate doua sedinte pe saptamana.

Premii pentru elevii cu performante deosebite

In acelasi timp, Primaria premiaza elevii de la Clubul Copiilor Sector 1 cu rezultate deosebite in anul scolar 2017-2018, precum si pe profesorii acestora. La propunerea edilului Tudorache, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat acordarea de stimulente financiare in valoare totala de 199.000 lei pentru 181 de elevi si sase profesori coordonatori.

Prin acest proiect, sunt recompensati elevii care au obtinut premiul I la diverse concursuri nationale organizate in cursul anului scolar trecut la diferite discipline educationale si sportive: informatica, gimnastica aerobica si ritmica, teatru, fotbal, muzica. Fiecare dintre cei 181 de elevi va primi suma de 1.000 lei, iar fiecare profesor va primi suma de 3.000 lei. ”Vom  premia intotdeauna performantele elevilor, pentru ca valoarea si munca sustinuta trebuie recunoscute si recompensate”, subliniaza Dan Tudorache.

author avatar
Andrei Coman
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger