AcasăNewsMăsuri de ultimă oră înainte de alegeri. Lovitură pentru partidele politice

Măsuri de ultimă oră înainte de alegeri. Lovitură pentru partidele politice

Raed Arafat a ajuns să ia ”cu arcanul” până și medicii de la Spitalul Penitenciar Rahova!

La finalul ședinței de guvern care a avut loc luni dimineață, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a anunțat că au fost aprobate unele modificări în legătură cu adunările publice și exceptarea de la carantină a echipelor de filmare, în cazul unor producții artistice, care vin din afara granițelor țării.

Așadar, nu mai pot fi organizate acele mitinguri la care să participle mii de persoane, ceea ce reprezintă o grea lovitură pentru partidele politice.

Mitingurile electorale au fost aprobate. Care sunt condițiile?

„Se vor permite demonstraţiile în limita a 100 de persoane în spaţii deschise, bineînţeles, dar aplicându-se aceleaşi reguli ca şi pentru mitingurile electorale, adică portul măştii, distanţarea şi celelalte aspecte generale de igienă.

A mai fost aprobat un aspect referitor la Ministerul Culturii, în urma mai multor solicitări care au venit: excepţia de la carantină a echipelor de filmare şi a echipelor care sunt angrenate în producţii în interiorul României şi care vin, bineînţeles, din afară. Ele vor fi scutite de carantină.

Oricum, erau scutite prin alt articol, care este articolul cu activitatea profesională, dar s-a dorit clarificarea acestui lucru, ca să limităm anumite proceduri birocratice prin care trebuiau acum să treacă”, a spus Arafat

Referitor la desfăşurarea mitingurilor, Arafat a precizat că forţele de ordine vor putea lua măsuri în cazul în care este depăşit numărul maxim de participanţi.

„Aici este deja rolul de aplicare a ordinii publice de către structurile de ordine publică. În mod normal, dacă legea sau actele normative spun un anumit număr, orice este peste acest număr devine ilegal şi se pot lua măsuri de către poliţie, jandarmerie, de la amenzi până la alte măsuri, dacă se consideră necesare. (…) Este o hotărâre de guvern, un act normativ. Când actul normativ îţi spune că cifra maximă este 100 – cifra maximă nu este 102 sau 110. Este 100. Şi ar trebui să fie respectat. Şi ar trebui şi din partea populaţiei să existe această complianţă de a respecta regulile. Până acum nu erau permise. Acum s-au permis, în anumită limită. Măcar să respectăm limita. Acum sunt permise demonstraţiile, dar să fie respectate, în limita regulamentului”, a precizat el.

„Aceste mitinguri nu trebuia să aibă loc”

Totodată, șeful DSU susține că acele mitinguri care au avut loc împotriva măsurii purtării măștilor de protecție, nu ar fi trebuit să aibă loc.

„Nu pot eu să caracterizez ce se face din punct de vedere al ordinii publice. În mod normal, aceste mitinguri nu trebuia să aibă loc. Aceste mitinguri care se fac nerespectând legea oricând pot să fie supuse unor măsuri, care sunt măsuri specifice ordinii publice”, a mai spus el.

În încheiere, Raed Arafat a mai spus că din 14 septembrie a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.

De asemenea, au fost formulate mai multe propuneri privind: campania electorală, ziua votului, organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor.

author avatar
Eli Dan Davidescu
328 afisari

1 COMENTARIU

  1. Partidele ce au raspuns?Daca-i ordin cu placere,or veni cativa cretini cu masca pe gura sa puna stampila care ne deschide frigiderul cu ciolane.Cunoasteti pe planeta o adunatura mai cretina decat romanii ,cica ortodocsi,care se lasa manata dindarat cu biciul de catre un musulman?Alo,BOR-ul,Daniele,dormiti,ma?Fir-ati ai dracului de lasi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger