AcasăNewsMăsura luată de România în cazul unei companii rusești: ANAF blochează conturile...

Măsura luată de România în cazul unei companii rusești: ANAF blochează conturile reprezentanței Aeroflot – DOCUMENT

România se aliniază sancțiunilor occidentale decise împotriva Rusiei, ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, conflict care a început în urmă cu peste trei săptămâni.

S-a aflat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis blocarea fondurilor reprezentanței Aeroflot controlate indirect de Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov. Respectiv blocarea unor conturi bancare ale reprezentanței din România a companiei Aeroflot.

Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Rusia. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, joi, 17 martie.

(sursa foto: captură site Monitorul Oficial)

Redăm în cele ce urmează, integral, conținutul acestuia, așa cum a apărut în MO:

”ORDIN

privind blocarea fondurilor deținute de entitatea AEROFLOT — Reprezentanță, CUI 6320110
În temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu modificările și completările ulterioare, al art. 19 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancțiunilor internaționale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 217/2009, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 2 lit. g) din anexa la Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1.984/2019 pentru aprobarea Procedurii privind modalitatea de ducere la îndeplinire a atribuțiilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală în domeniul sancțiunilor internaționale, cu modificările ulterioare, având în vedere prevederile Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, cu modificările și completările ulterioare, precum și faptul că persoanele fizice Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, listate conform Regulamentului (UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare, fac parte din consiliul de conducere al companiei AEROFLOT PJSC RUSIA, controlând indirect fondurile deținute de entitatea AEROFLOT — Reprezentanță, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

Art. 1. — Se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea AEROFLOT — Reprezentanță, CUI 6320110, controlate indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank — S.A.:
— RO60RZBR0000060015045177;
— RO62RZBR0000060003770249;
— RO85RZBR0000060002407567.

Art. 2. — Prezentul ordin poate fi contestat potrivit procedurii prevăzute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu”.

author avatar
Andrei Coman
304 afisari

4 COMENTARII

  1. Mi se pare corect ca sancțiunile decise de Organizația Națiunilor Unite să fie aplicate întocmai. Felicitări ANAF!

  2. Maine o sa blocheze conturile oricui care nu face ce i se cere! Grava decizie! Cu repercursiuni nebanuite. Si cum in viata totul se plateste va venii ziua in care vom plati companiei Aeroflot si imlicit Rusiei. Am luat o decizie economica fata de o firma care nu me-a gresit cu nimic. Trudeau a deschis seria blocarii conturilor cu cele ale camionagiilor. Rusia poate si ea bloca conturile firmelor romanesti din de la ei……..si sa vedem atunci ce va fi. Niste tradatori care ne baga intr-un razboi care nu ne priveste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger