AcasăDezvaluiriMascații din București AU RUPT: Lovitura de la Complex Europa – un...

Mascații din București AU RUPT: Lovitura de la Complex Europa – un SUCCES! Un polițist a fost ARESTAT

Poliţiştii din Bucureşti au indisponibilizat 12 camioane cu mărfuri contrafăcute, după controlul de amploare făcut la Complexul Europa. În urma percheziţiilor, au fost găsite ţigări de contrabandă, sisteme de supraveghere video, bani şi o armă. 22 de persoane au fost reţinute, iar 500 de standuri au fost sigilate. Un caz despre care „Național” a anunțat miercuri în exclusivitate.

„Începând cu luna februarie 2019, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2 au documentat activitatea infracţională a unor persoane, desfăşurată în zona unui complex comercial situat pe raza sectorului 2. În vederea administrării întregului material probator necesar soluţionării cauzei, la data de 31 iulie a.c., poliţiştii au pus în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile şi locurile frecventate de persoane despre care existau date conform cărora ar fi comercializat ţigarete provenite din contrabandă. Totodată, poliţiştii au verificat peste 400 de standuri şi au sigilat aproximativ 500 de standuri unde se comercializau produse purtătoare der marcă protejată sau contrafăcute”, a transmis joi Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că au fost ridicate şi indisponibilizate produse cu marcă protejată sau contrafăcute care au fost încărcate în 12 camioane, sumele de 55.400 de lei şi 10.500 de euro, sisteme de supraveghere video, 46 000 de ţigarete şi un pistol cu bile.

De asemenea, au fost reţinute 22  de persoane, urmând a fi prezentate magistraţilor, printre acestea aflându-se şi un poliţist, iar alte 5 persoane sunt cercetate după ce ar fi pus la dispoziţia comercianţilor spaţiu pentru desfăşurarea activităţii ilicite, cunoscând că acestea comercializează ţigarete provenite din contrabandă şi produse contrafăcute.

Aceste persoane ar fi gestionat şi coordonat activitatea ilegală de pază şi protecţie în această zonă comercială, desfăşurate de persoane neautorizate.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete, punerea în circulaţie a unor produse purtătoare de marcă protejată sau contrafăcute şi desfăşurarea de activităţi de pază şi protecţie fără respectarea normelor legale, în prezent fiind continuată şi verificarea standurilor ce au fost sigilate în prima etapă a acţiunii, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a mai transmis Poliția Capitalei.

Controlul de la Complexul Europa a avut loc miercuri şi au participat aproximativ şapte sute de poliţişti şi 250 de jandarmi.

Pentru detalii despre operațiune, citiți și Național: Sute de mascați asediază Complexul Comercial Europa.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc