AcasăNewsMascatii au luat cu asalt UMF “Carol Davila”

Mascatii au luat cu asalt UMF “Carol Davila”

Universitatea de Medicina si Farmacie, pastorita de Ioanel Sinescu, face obiectului unui dosar penal voluminos

Procurorii si politistii au facut, ieri, perchezitii la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, la sediile unor firme si la locuintele mai multor persoane suspectate de abuz in serviciu, dare sau luare de mita, in legatura cu atribuirea ilegala a unor contracte de achizitii publice.

Universitatea de Medicina si Farmacie, pastorita de Ioanel Sinescu, face obiectului unui dosar penal voluminos

De altfel, “National” a anuntat in mai multe randuri faptul ca reputatul medic Ioanel Sinescu, rectorul UMF “Carol Davila” si seful Clinicii de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni, se afla in atentia anchetatorilor in legatura cu atribuirea ilegala de contracte.

Criteriu de atribuire: 40 % comision pentru fiecare contract

Dosarul in care s-au efectuat cele 31 de perchezitii priveste infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mita si dare de mita. „Din probele administrate in cauza a rezultat ca persoane aflate la conducerea unei institutii de invatamant superior din Bucuresti au atribuit contracte de achizitie publica, cu incalcarea cadrului legislativ care reglementeaza sistemul achizitiilor publice, unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational”, au precizat procurorii PICCJ. Tot ieri, au fost emise mandate de aducere pe numele a sase persoane, printre acestea aflandu-se si directorul general administrativ de la UMF Bucuresti, Dan Pahoni. Acesta este suspectat ca ar fi solicitat un comision de 40 la suta din valoarea fiecarui contract, acesta fiind criteriul de atribuire. Surse apropiate anchetei sustin ca este o chestiune de zile pana cand si cunoscutul medic Ioanel Sinescu, rectorul UMF, va fi luat la intrebari de catre anchetatori.

author avatar
Nicole Ionescu
766 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger